• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

   Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

   Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Harmincmillió eurós holland céget vásárolt a Richter

Gyógyszerpiac 2023.07.20 Forrás: MTI
Harmincmillió eurós holland céget vásárolt a Richter

Az akvizíció hozzájárulhat ahhoz, hogy az évtized vége előtt a Richter vezető nőgyógyászati vállalattá váljon.

A Richter Gedeon Nyrt. megállapodást kötött a rotterdami székhelyű IQ Medical Ventures céggel, a Giskit MD B.V. részvényei 100 százalékának megvásárlásáról - közölte a gyógyszeripari társaság a BÉT honlapján csütörtökön.  A közlemény szerint a részvényeket az IQ Medical leányvállalatától, a Giskit Holdingtól vásárolta meg a Richter. A cég értékét a felek mintegy 30 millió euróban határozták meg, ami a szerződés aláírásakor fizetendő - írták.

A holland társaság két nőgyógyászati készítménye - az ExEm Foam és a GIS-Kit kedvezőbb ultrahangos vizsgálati feltételeket kínál a páciensek számára: előbbi a petevezetékek, utóbbi pedig a méhüreg vizsgálatára.  A Giskit MD B.V. birtokolja az ExEm Foam és a GIS-Kit globális értékesítési jogait kivéve az Egyesült Államokat, Kínát és Dél-Koreát, ahol ezek gyógyszerkészítménynek minősülnek. A két terméket a világ több mint 40 országában értékesítik.

A Giskit MD. B.V megvásárlásával tovább bővül a társaság in vitro megtermékenyítésre kínált portfoliója és az akvizíció hozzájárulhat ahhoz, hogy az évtized vége előtt a Richter vezető nőgyógyászati vállalattá váljon - idézte a közlemény Orbán Gábort, a Richter vezérigazgatóját.

Johan F.M. Remmerswaal, az IQ Medical vezérigazgatója szerint a felvásárlás jelentős mérföldkövet jelent a nőgyógyászati és fertilitási készítmények, valamint eljárások globális elérhetősége szempontjából. A Richter elkötelezettsége a földrajzi terjeszkedés és a terápiás lehetőségek bővítése mellett várhatóan világszerte jelentősen javítja a betegek hozzáférését ezekhez a készítményekhez és eljárásokhoz - mondta.

A rotterdami székhelyű IQ Medical egy magántulajdonban lévő elsősorban élettani tudományokkal foglalkozó üzleti inkubátor és befektetői platform, amely az általános nőgyógyászat, a termékenység, az intervenciós radiológia és kardiológia, valamint aneszteziológia területein működő start-up vállalkozásokat fog össze.

A Richter Gedeon Nyrt.-t a BÉT prémium kategóriájában jegyzik, a cég részvényeinek árfolyama szerdán 1,15 százalékkal 8800 forintra nőtt, az elmúlt egy évben pedig 7060 és 9150 forint között mozgott az árfolyama.

A társaság tavaly 157,255 milliárd forint adózott eredményt ért el 802,755 milliárd forint árbevétel mellet. 2021-ben 141,180 milliárdos nyereséggel és 630,595 milliárd forint árbevétellel zárt.