• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Hazánk a legnagyobb gyógyszerexportálók között

Gyógyszerpiac 2018.11.15 Forrás: Weborvos
Hazánk a legnagyobb gyógyszerexportálók között

A most elkészült 1500 négyzetméteres üzemben a caspofungin nevű hatóanyagot fogja gyártani a Teva.

Ünnepélyes keretek között avatta fel a Teva gyógyszeripari társaság új alapanyaggyártó egységét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Papp László, Debrecen főpolgármestere, Kósa Lajos, országgyűlési képviselő, Luca Astarita, a Teva globális gyártásért felelős alelnöke és Mile Attila, a Teva magyarországi alapanyaggyártásért felelős igazgatója Debrecenben. A létesítmény a Teva mintegy ötmilliárd forintos beruházásában valósult meg.

„A gyógyszeripar a 21. század meghatározó iparága, amely a magyar gazdaság dimenzióváltása szempontjából kifejezetten fontos szerepet játszik, tekintettel arra, hogy az egyik záloga a magyar gazdaság sikeres átalakulásának egy termelésorientált gazdaságból egy kutatás és fejlesztés által vezért gazdasággá. Most egy olyan, 5 milliárd forintos beruházásról beszélünk, amely egy új hatóanyaggyártó üzem létrehozását jelenti itt Debrecenben. A Teva, a világ első számú generikus gyógyszergyártó vállalataként a legmodernebb technológiát hozta ide” – emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ünnepélyes köszöntőjében.

 

Debrecen a Teva egyik legfontosabb gyártási és K+F központja mind a hatóanyagok, mind pedig a szilárd gyógyszerkészítmények (tabletta, drazsé, kapszula) tekintetében. Ennek megfelelően a gyógyszeripari cég folyamatosan törekszik e stratégiai fontosságú telephelyének fejlesztésére.

„Debrecennek meghatározó részesedése van a Teva globális termelési volumenéből mind a hatóanyag, mind pedig a késztermékek tekintetében. A Teva a hazai igényeken túl külföldi piacokra is szállít, így a betegek többek között Európa számos országában, az USA-ban, Japánban és Indiában is elérhetik az itt előállított termékeket” – hangsúlyozta Luca Astarita, a Teva globális gyártásért felelős vezetője.

A hozzávetőleg 1500 m2 területű új üzem építési munkálatai 2017 januárjában kezdődtek meg, amelynek debreceni megvalósítása mellett döntő érv volt a telephelyen elérhető egyedülálló eszközpark és tudás. A caspofungin – amely a súlyos, szisztémás (a szervezet több pontján fellelhető) gombás megbetegedések terápiájában használt hatóanyag – gyártására alkalmas üzem a gyógyszeriparban jelenleg elérhető legmodernebb technológia megoldásokat alkalmazza.

„Kiváló minőségű termékeivel és kimagasló kapacitásával a Teva hatóanyaggyártási divíziója mindig is megfelelt a piac elvárásainak, ugyanakkor ez az üzem már a jövőnek is épült. Ezt az egységet már úgy alakították ki, hogy a vásárlói igényekhez rugalmasan tudjon alkalmazkodni, így gyorsan bővíthető a gyártási volumen. A zöldenergia felhasználásának meghonosításaként pedig napelemrendszert telepítettek az épületre” – mondta el Mile Attila, a Teva magyarországi alapanyaggyártásért felelős igazgatója.

A Teva – Debrecen és környéke egyik legjelentősebb munkaadójaként – változatos pozíciókat, kiemelkedő képzési és továbbfejlődési lehetőséget, versenyképes bérezési és juttatási rendszert kínál azoknak, akik szívesen dolgoznának egy innovatív és stabil iparágban, egy olyan nemzetközi, de a magyar piachoz szorosan kötődő vállalat kötelékében, amely nagyra értékeli az innovációt, ugyanakkor támaszkodik az évek, évtizedek alatt felhalmozott tudásra is.

A beruházásoknak köszönhetően a Teva, a világ első számú generikusgyógyszer-gyártójaként, illetve a térség egyik legjelentősebb ipari és gazdasági szereplőjeként, tovább erősítette pozícióját mind a hazai, mind pedig a nemzetközi betegellátásban.

Legolvasottabb cikkeink