• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Latin-Amerikában is elérhetővé válhat a cariprazine

Gyógyszerpiac 2019.06.21 Forrás: Weborvos
Latin-Amerikában is elérhetővé válhat a cariprazine

A Richter és az Allergan kiterjesztették Latin Amerikára a cariprazine értékesítésére vonatkozó licenc megállapodásukat.

A Richter Gedeon Nyrt. (“Richter”) a mai napon bejelentette, hogy a cariprazine forgalmazására az Allergan Plc-vel (“Allergan”) korábban kötött licenc megállapodásukat kiterjesztették Latin-Amerika legfontosabb piacaira (Argentína, Brazília, Chile, Kolumbia, Ecuador, Mexikó, Peru és Venezuela) - tudatta közleményben a Richter. A módosított megállapodás értelmében az Allergan felelőssége a készítmény törzskönyvezése a megállapodásba újonnan bekerülő országokban. Emellett az Allergan a nettó értékesítés alapján sávos royalty-t fizet a Richternek - írták.

“Nagy örömünkre szolgál a cariprazine értékesítésének földrajzi kiterjesztése skizofrénia, I. típusú bipoláris betegség és bipoláris depresszió indikációkban, mert ezáltal innovatív kezeléshez juthatnak a spektrum betegséghez hasonló, összetett kórképben szenvedő páciensek” – mondta Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója.

A cariprazine egy, szájon át, napi egy alkalommal szedhető, atípusos antipszichotikum, amelyet az I. típusú bipoláris betegséghez társuló mániás vagy kevert epizódokkal diagnosztizált, illetve skizofréniában szenvedő felnőtt betegek kezelésére engedélyezett az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) az előbbiek számára (3 és 6 mg/nap közötti), az utóbbiak számára (1,5 és 6 mg/nap közötti) adagolásban.

A cariprazine-t a Richter kutatói fedezték fel, fejlesztették az Allergan-nal közösen és licencbe adták át nekik az Egyesült Államokban és Kanadában történő értékesítésre. Az 50-et is meghaladta azon klinikai kísérleteknek a száma, amelyet a két vállalat több mint egy évtized során hajtott végre több ezer, az egész világból származó beteg bevonásával. Mindezt annak érdekében tették, hogy felmérjék a cariprazine hatásosságát és biztonságosságát egy sor, különböző pszichés betegségekkel küzdő páciens esetében.

Amellett, hogy a cariprazine több mint három éve elérhető az Egyesült Államokban, a készítmény skizofrénia indikációban törzskönyvi engedélyt kapott az Európai Unióban és annak 15 tagállamában már piaci bevezetésre is került - ismerteti a közlemény.

Legolvasottabb cikkeink