• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Legalizálnák a generikumok gyors előállítását

Gyógyszerpiac Forrás: HENT Hírlevél

Regionális egyezménnyel segítenék az életmentő gyógyszerek terjesztését az USA-ban.

Rendezné a generikus gyógyszerek értékesíthetőségét, miközben fokozottan védené a szellemitulajdon-jogot az Egyesült Államok nyolc kereskedelmi partnerével kötendő megállapodással - közölte hírlevelében a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

Az AFP hírügynökség értesülései szerint regionális kereskedelmi egyezményt kötne az Egyesült Államok nyolc kereskedelmi partnerével, amelynek célja, hogy az életmentő gyógyszerek hozzáférhetőségét a rászoruló régiókban biztosítsák, rendezzék a generikumok értékesíthetőségének kérdéseit, ugyanakkor fokozott figyelmet fordítsanak a gyógyszeripar szellemitulajdon-jogaira. A Trans-Pacific Partnership egyezményről Ausztrália, Brunei, Chile, Malajzia, Új-Zéland, Peru, Szingapúr és Vietnám tárgyal az amerikai féllel.

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselőjének Hivatala (USTR) által kezdeményezett egyezmény a generikus és innovatív gyógyszerek terjesztését ösztönözné, továbbá megszüntetné a gyógyszerekre kivetett importvámokat a kereskedelmi régióban.

Ezen intézkedések oka, hogy a generikumokat érintő szabadalmi jogi kérdések rendezetlensége, valamint a vámok miatt sok ország lakossága egyáltalán nem, vagy nehezen fér hozzá olyan gyógyszerekhez, mint az amoxicillin, a penicillin vagy egyes malária elleni készítmények.

A tervek szerint az egyezmény lehetővé tenné, hogy a gyógyszergyártók legálisan megkezdjék a generikumok előállítását, amikor az adott készítmény szabadalmi oltalmi ideje a végéhez közeledik, majd az oltalmi idő lejártát követően a lehető leghamarabb kereskedelmi forgalomba hozzák generikus termékeiket.

A részt vevő országok november elején ülnek újra tárgyalóasztalhoz. Addig az időpontig elkészül a megállapodás első szövegtervezete, amely az elképzelések szerint a gyógyszerhamisítás elleni intézkedéseket is tartalmazna.
termékeiket.

A részt vevő országok november elején ülnek újra tárgyalóasztalhoz. Addig az időpontig elkészül a megállapodás első szövegtervezete, amely az elképzelések szerint a gyógyszerhamisítás elleni intézkedéseket is tartalmazna.

Legolvasottabb cikkeink