• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Neuropszichiátriai területen kutat közösen az AbbVie és a Richter

Gyógyszerpiac 2022.03.11 Forrás: Weborvos
Neuropszichiátriai területen kutat közösen az AbbVie és a Richter

Az AbbVie és a Richter Gedeon neuropszichiátriai betegségekre kiterjedő együttműködést jelentenek be.

Az AbbVie és a Richter Gedeon Nyrt.  a mai napon bejelentik, hogy új, közös fejlesztési- és licencszerződést kötnek olyan innovatív dopamin receptor modulátorok kutatására, fejlesztésére és értékesítésére, amelyek neuropszichiátriai betegségek kezelésére lehetnek alkalmasak. Az együttműködés a Richter által végzett preklinikai kutatásokon alapul és számos, fejlesztésre kijelölt új molekulát érint. A Richter és az AbbVie 15 éve működnek együtt központi idegrendszeri projektekben, ideértve a globális méretekben bevezetett cariprazine hatóanyagú készítményeket (VRAYLAR® / REAGILA®) is áll a ma kiadott közleményben.

„A Richterrel együttműködve tovább folytatjuk a kutatásokat, melyek célja a cariprazine klinikai farmakológiájának mélyebb megértése és új dopamin receptorokat célzó molekulák vizsgálata,” – mondta dr. Tom Hudson, kutatás-fejlesztési elnökhelyettes, az AbbVie tudományos igazgatója. „Az AbbVie elkötelezte magát a tovább fejlődés mellett és amellett, hogy új megoldásokat nyújtson a komplex neuropszichiátriai betegségekben szenvedő betegek számára.”

„Nagy örömmel tölt el az AbbVie-val meglévő együttműködést kiterjesztő új szerződés, mivel olyan új termékek fejlesztése előtt nyitja meg az utat, melyek világszerte segíthetnek csökkenteni számos neuropszichiátriai betegséggel együtt járó pszichiátriai és kognitív tünetek súlyosságát, ezáltal javítva ezen betegek életminőségét,” – mondta Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója. „Nagyra értékelem az AbbVie teljesítményét a központi idegrendszer megbetegedéseinek kezelésére szolgáló készítmények fejlesztésében és értékesítésében és nagy várakozással tekintünk az új együttműködés elé, ami új terápiás lehetőségeket nyithat meg az orvosok és a betegek előtt.”

A szerződés értelmében az együttműködés tartalmaz mind preklinikai, mind klinikai K+F tevékenységeket, melyek költségeit a felek közösen viselik. A szerződés aláírásakor a Richter egy mérföldkő bevételre jogosul, majd emellett további mérföldkő bevételek válhatnak esedékessé a jövőbeni fejlesztés, törzskönyvezés és értékesítés során elért a megállapodásban meghatározott célok teljesülésekor. Mindezeken felül a Richter értékesítéshez kötött royalty bevételekre is jogosult. A megállapodás szerint az AbbVie kizárólagos globális értékesítési jogokkal bír, kivéve azokat a területeket, amelyek a Richter hagyományos piacainak tekinthetők, úgy, mint: a földrajzi Európa, Oroszország, az egyéb FÁK országok, valamint Vietnám - írták.

Az ügylet lezárása 2022 második negyedévében várható, attól függően, hogy megfelelően teljesülnek-e az ilyen ügyleteknél szokásos előzetes feltételek, beleértve a vonatkozó hatóságok vizsgálatát is.

Legolvasottabb cikkeink