• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Pályázni lehet az Év Gyógyszerésze és Kedvenc Patikám díjakra

Gyógyszerpiac 2024.03.07 Forrás: Weborvos
Pályázni lehet az Év Gyógyszerésze és Kedvenc Patikám díjakra

Nyomtatott gyűjtemény formájában megjelentették a korábban már díjazásban részesített gyógyszerészek aktualizált pályamunkáit.

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság közreműködésével, 2011. óta minden évben meghirdeti e gyógyszerészeknek és patikáknak szóló díjakat. Mindenki jelölhet és szavazhat a szerinte legjobbnak tartottakra a www.evgyogyszeresze.hu  oldalon. 

A kiírók olyan gyógyszerészt kívánnak elismerésben részesíteni, aki példát mutat kiemelkedő szakmai teljesítményével, hatékony megoldásokkal és betegközpontú szemléletével.

A www.evgyogyszeresze.hu oldalon minden érdeklődő javasolhatja az általa legjobbnak gondolt gyógyszerészt. A beérkezett javaslatok összesítését követően a legfeljebb 20, legtöbb javasaltot (szavazatot) kapó szakembert kéri fel a zsűri a szakmai pályázat benyújtására, és közülük kerül majd ki a győztes. 

A „Kedvenc Patikám” pályázatban a betegek tudnak közvetlenül véleményt formálni a patika munkájáról szavazatukkal, amivel (ellentétben a másik díjjal) az egész patika munkáját minősítik. A szavazás lezárásáig legtöbb szavazatot kapó patika lesz a győztes, és viselheti a „Kedvenc Patikám” megtisztelő címet. 

A kezdeményezés nem titkolt célja a gyógyszerészeti munka jobb megismertetése és elismertetése. Bizonyára sokan emlékeznek például arra, hogy a COVID járvány idején, amikor a legtöbb egészségügyi intézmény bezárt, a patikák folyamatosan nyitva tartottak, és a készítmények kiadása mellett, szakmai tanácsokkal is segítették a hozzájuk fordulókat… 

A szervezők az Év Gyógyszerésze díjjal olyan szakembert kívánnak elismerésben részesíteni, aki nem pusztán a betegek (laikusok) között népszerű, de kiemelkedő szakmai teljesítményt is fel tud mutatni, ezért szükséges a 10 lehetséges téma valamelyikét feldolgozó szakmai pályázat is.

A pályázat nyílt, részt vehet minden aktív gyógyszerész. A pályázatokat a szakmai zsűri tagjai anonim módon bírálják el, a díjátadásra a Magángyógyszerészek XXXIV. Országos Kongresszusán kerül sor.

A szakmai zsűri tagjai:

Dr. Mikola Bálint, a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége tiszteletbeli elnöke, népegészségügyi szakértő

Prof. Dr. Szökő Éva, a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság elnöke

Prof. Dr. Csóka Ildikó, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai főigazgatója, tanszékvezető egyetemi tanár

Prof. Dr. Halmos Gábor, a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara dékánhelyettese, tanszékvezető egyetemi tanár

Dr. Samu Antal, a gyógyszerészi gondozás hazai megalapítója 

Dr. Mikola Bálint a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége alapító elnöke elmondta, hogy „Ritka az ilyen széleskörű, az ország minden szegletét – Soprontól Gyuláig – érintő, a kistérségtől szakellátási intézményekig megszólító pályázat. Ez mindenképpen arra ösztönzi a szervezőket, hogy ezeket a pályázatokat és pályázókat érdemes felkarolni, bemutatni és pódiumot adni nekik, hogy közkinccsé tegyük ezeket az általuk kimunkált értékes gondolatokat. Különösen fontos ez ma, amikor látjuk az egészségügyi ellátó rendszer küzdelmeit, mivel, ha erőfeszítéseinket összekapcsoljuk, akkor lehetőségünk nyílhat segíteni a helyzet, a betegellátás javításában.”

Részben ennek jegyében is, valamint figyelemmel a pályamunkák magas színvonalára, és a szakmai érdeklődésre a Bíráló Bizottság a szervezőkkel közösen, önálló, nyomtatott gyűjteményes kiadvány formájában is megjelentette a korábban már díjazásban részesített gyógyszerészek aktualizált pályamunkáit. 

A pályázaton jelölni és szavazni a https://www.evgyogyszeresze.hu oldalon lehet, ahol meg kell jelölni azt a gyógyszerészt, vagy patikát (https://www.kedvencpatikam.hu), akik a közönség szerint legméltóbbak lehetnek az Év Gyógyszerésze vagy Kedvenc Patikám megtisztelő cím elnyerésére. 

Az Év Gyógyszerésze jelölések beérkezésének határideje: 2024. május 31., ezt követően a pályamunkák beérkezési határideje 2024. augusztus 30. 

A Kedvenc Patikám szavazatok beérkezésének határideje: 2024. szeptember 30.

 

Legolvasottabb cikkeink