• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Poroszlai Csaba az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója

Gyógyszerpiac 2022.07.05 Forrás: Weborvos
Poroszlai Csaba az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója

Poroszlai Csaba 1998-ban kezdte pályáját a Béres Gyógyszergyárnál, ahol 2003 és 2008 között gazdasági igazgatóként dolgozott.

Megerősítette vezérigazgatói tisztségében Poroszlai Csabát az Egis igazgatósága. A társaság gazdasági igazgatói pozíciójára Vándor Balázst nevezték ki - tudatta közleményben a cég.

Poroszlai Csaba 1998-ban kezdte pályáját a Béres Gyógyszergyárnál, ahol 2003 és 2008 között gazdasági igazgatóként dolgozott, és szerzett kiemelkedő szakmai és iparági tapasztalatokat. Az Egishez 2008-ban csatlakozott: a vállalat stratégiai kontrolling vezetőjeként kiemelt fontosságú kontrolling-rendszerek fejlesztéséért felelt. 2011-ben gazdasági igazgatónak nevezték ki, és tagja lett az Egis igazgatóságának is.

Poroszlai Csaba végleges kinevezése az ez év februárjában kezdődő köztes időszakot zárja le, amely időszakra – a korábbi vezérigazgató távozása miatt – felkérést kapott a pozíció átmeneti betöltésére a vezérigazgató-kiválasztási folyamat befejeződéséig.

Vándor Balázs főkönyvelőként, illetve helyettes gazdasági igazgatóként támogatta Poroszlai Csabát az ideiglenes vezérigazgatói megbízás időtartama alatt. Jelen döntéssel egy időben Vándor Balázs gazdasági igazgatói kinevezése is véglegessé vált.

Vándor Balázs 1995 óta dolgozik az Egisben, 2003-tól főkönyvelő-helyettesként, majd egy rövid belső ellenőrzési vezetőként töltött kitérőt követően 2010-től főkönyvelői, számviteli igazgatóhelyettesi, majd számviteli igazgatói pozíciót töltött be.

Az Egis a régió egyik meghatározó generikus gyógyszeripari vállalata, termékei 61 országban elérhetők, évente közel 30 millió beteg gyógyul Egis-készítményekkel. Magyarország egyik vezető generikus gyógyszergyáraként az Egis adja el a hazai gyógyszertárakban a legtöbb vényköteles gyógyszert. A szív- és érrendszeri terápiák során az orvosok leggyakrabban Egis- gyógyszert választanak betegeiknek, míg a központi idegrendszeri megbetegedések esetén a második leggyakoribb terápiás javallat hazánkban Egis-készítmény*.

(*forrás: MAT04 2022 IQVIA (2021 májustól – 2022 áprilisig terjedő időszak)

Legolvasottabb cikkeink