• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Richter - Mithra Pharmaceuticals megállapodás született

Gyógyszerpiac 2024.06.12 Forrás: Weborvos
Richter - Mithra Pharmaceuticals megállapodás született

A megvásárolt eszközök egyedülálló lehetőséget teremtenek a Richternek a kulcsfontosságú üzletágának, a nőgyógyászatnak világméretű kiszélesítésére.

A Richter Gedeon Nyrt. (továbbiakban: “Richter”) ma bejelentette, hogy a tárgyalások sikeresen lezárultak és megállapodott a Mithra Pharmaceuticals SA (továbbiakban: “Mithra”), valamint annak leányvállalata, a Mithra Recherche et Développement SA („Mithra R&D”) egyes belgiumi eszközeinek megvásárlásáról. A tranzakció tárgya az Estetra SRL (“Estetra”) és a Neuralis SA (“Neuralis”) részvényei 100 %-ának, valamint a Mithra R&D egyes eszközeinek és licencjogainak megvásárlása. A tranzakció által meghatározott vállalati érték 175 MEUR, a meglévő adósságállományt is ideértve - tudatták közleményben.

A Mithra legfontosabb eszköze az általa fejlesztett, egyedülálló, az estetrolra (E4), mint természetes ösztrogénre alapozott innovatív platform. A tranzakció célja ezen molekula több indikációra vonatkozó, kizárólagos jogainak, a molekula több szintézisútjának, valamint a kapcsolódó termékhez/termékjelöltekhez fűződő globális jogoknak a megszerzése. Az átadásátvétel körébe a (már piacra bevezetett) ESTELLE® -hez és a (fejlesztési szakaszban, törzskönyvi engedélyre irányuló kérelem benyújtása előtti szakaszban lévő) DONESTA® -hoz fűződő szellemi tulajdonjogok, meglévő szerződések és kötelezettségvállalások tartoznak.

A tranzakciót követően a Neuralis és az Estetra valamennyi munkavállalója megtartja állását.  Emellett a Mithra további munkavállalói is ajánlatot kaptak az Estetra-hoz való csatlakozásra. A tranzakció lezárult, ezzel egyidejűleg teljesült az aláíráskor esedékes kifizetés a Mithra Pharmaceuticals SA és az Estetra SRL biztosított hitelezői számára. A vételár fennmaradó részének kifizetése egyes függő események bekövetkezéséhez van kötve.

A megvásárolt eszközök egyedülálló lehetőséget teremtenek a Richter számára kulcsfontosságú üzletágának, a nőgyógyászatnak (WHC) világméretű kiszélesítésére és elmélyítésére. Az estetrol jogainak megszerzése lehetővé teszi, hogy az üzletág megvesse lábát az Egyesült Államokban, Japánban és egyéb piacokon, ahol a Richter nőgyógyászati piaci jelenléte nem érte el a kritikus tömeget. Az egyik innovatív WHC készítmény, a fogamzásgátló sikeres piaci bevezetése már megtörtént, a Liegeben lévő kutatási infrastruktúra pedig hozzájárul majd az estetrol platform bevezetéséhez olyan egyéb, ígéretes nőgyógyászati területeken, mint a menopauza vagy a fertilitás.

Ez az akvizíció az első lépés a Richter saját, önálló nőgyógyászati originális kutatásának létrehozása felé. Ennek következtében a Richter a teljes értékláncot lefedi majd az eredeti kutatástól a piaci értékesítésig és valamennyi kontinensen megjelenhet majd a saját specializált nőgyógyászati termékpalettájával.

Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója a következőket mondta: „Az estetrol kizárólagos jogainak megszerzése rendkívüli stratégiai lehetőséget nyit a Richter egyik kulcsfontosságú üzletága számára. Nagy várakozással tekintek a Richterhez most csatlakozó kutatócsapat és a már meglévő fejlesztési, gyártási és marketing platformok között kialakuló szinergiából fakadó versenyelőnyre, ami elvezet majd oda, hogy az évtized végére teljesíthessük célunkat, hogy Európa vezető nőgyógyászati piaci szereplőjévé váljunk.”