• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Siker volt a Richter Gedeon Nyrt. első részvétele a Kutatók Éjszakáján

Gyógyszerpiac MA 09:38 Forrás: Weborvos
Siker volt a Richter Gedeon Nyrt. első részvétele a Kutatók Éjszakáján

A Kutatók Éjszakája iránti kiemelkedő érdeklődés és pozitív visszajelzések alapján a jövőben is aktívan kívánnak részt venni ezen a rendezvényen.

A Richter Gedeon Nyrt. először csatlakozott a Kutatók Éjszakájához és több, mint 250 látogatót fogadott, akik betekintést nyerhettek a gyógyszeripar világába. A programok rendkívül nagy érdeklődést váltottak ki, különösen a fiatalok körében, akik a vártnál nagyobb számban érkeztek, hogy megismerkedjenek a gyógyszeripari kutatások izgalmas területeivel - számolt be az eseményről a Richter közleménye.

A rendezvény során a látogatók számos izgalmas program közül választhattak. A kiállítással és tárlatvezetéssel egybekötött „Kalandozás a Richter történetében” lehetőséget biztosított arra, hogy a résztvevők megismerjék a cég múltját és fejlődését. Az előadások és laborbemutatók – például a „Hogyan születik a gyógyszer?” című előadás, valamint a biotechnológiai és analitikai laborok megtekintése – nagy népszerűségnek örvendtek.

Prof. Dr. Szántay Csaba, a Richter tudományos főtanácsadója, egészségügy- és oktatástámogatási vezetője az esemény során elmondta: „Egy gyógyszermolekula szemmel láthatatlan, így nincs róla érzékszervi tapasztalaton alapuló képzetünk. Éppen ezért nehéz megérteni, hogy ez a parányi objektum valójában igen komplex szerkezettel rendelkezik, amit a gyógyszerkutatásban dolgozó szakemberek egész serege hatalmas tudással, felelősséggel, elkötelezettséggel és kitartással, bonyolult eszközök és módszerek felhasználásával, az innováció és a szigorú minőségbiztosítási feltételek egyidejű érvényesítésével, hosszú időn át alkot meg. A Richter az egyetlen hazai gyógyszercég, ami saját originális kismolekulás gyógyszerkutatást, illetve saját bioszimiláris fejlesztéseket folytat, a teljes innovációs láncot lefedve. Ezért a Kutatók Éjszakája mozgalmához való csatlakozásunk egyedülálló lehetőséget kínált a látogatók számára, hogy ebbe a rejtélyes és csodás kutatói világba betekintsenek.”

Prof. Dr. Kacskovics Imre, az ELTE Természettudományi Kar dékánja, az esemény egyik díszvendége szintén elismerően szólt a rendezvényről: „Nagyon fontos, hogy a gyerekek és fiatalok első kézből láthassák, milyen lehetőségek rejlenek az iparban. A Richter törekvése ezen a téren kimagasló, már a mostani esemény keretében is rengeteg érdeklődő fiatal tehetett fel kérdéseket és kapott az egyes területek szakértőitől válaszokat. Ezek a tapasztalatok nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, hogy később a természettudományos pályát válasszák, akár a Richter munkavállalóiként is.”

A Kutatók Éjszakája iránti kiemelkedő érdeklődés és pozitív visszajelzések alapján a Richter Gedeon Nyrt. a jövőben is aktívan kíván részt venni ezen a rendezvényen. A vállalat elkötelezett abban, hogy a fiatalokat és az érdeklődőket továbbra is látványos, inspiráló programokkal és előadásokkal várja, hiszen kiemelten fontos számunkra a természettudományok iránt érdeklődő következő generáció támogatása. Célunk, hogy hosszú távon is hozzájáruljunk a tudományos pályák népszerűsítéséhez és a jövő kutatóinak képzéséhez.