• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Termékvásárlási megállapodást kötött a Richter

Gyógyszerpiac 2020.04.29 Forrás: Weborvos
Termékvásárlási megállapodást kötött a Richter

A magyar cég az egész világra megszerzi a reumatoid artritisz kezelésére szolgáló szer fejlesztési, gyártási és értékesítési jogait.

A Richter Gedeon Nyrt. a mai napon bejelentette, hogy termékvásárlási megállapodást írt alá a Mycenax Biotech Inc. vállalattal az utóbbi által kifejlesztett, reumatoid artritisz kezelésére szolgáló bioszimiláris tocilizumab készítményre vonatkozóan -ll a magyar gyógyszercég szerdai közleményében.

A megállapodás értelmében a Richter az egész világra kiterjedően megszerzi a termékre vonatkozó fejlesztési, gyártási és értékesítési jogokat. A bioszimiláris tocilizumab termék magába foglalja a termelő sejtvonalakat, a szellemi tulajdonjogokat, a technológiai eljárást és a Mycenax által korábban előállított adatokat. A Felek megállapodása alapján a Richter négy részletben összesen 16,5 millió USD kifizetést teljesít. A Richter a tárgyalások kizárólagos jogának biztosításáért 2 millió USD összeget fizetett ki és az aláírást követően további 3 millió USD mérföldkő kifizetést teljesít. A Termék várhatóan az Európai Unió, Kanada, Ausztrália és Japán piacain kerül forgalomba a 2025. év folyamán.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy bioszimiláris portfoliónk kiépítése jól halad, miközben a reumotológia ígéretes terápiás területével gazdagítjuk biológiai fejlesztési projektjeink sorát,” – mondta Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója.

Tocilizumab

A tocilizumab egy, a reumatoid artritisz kezelésére alkalmazott biológiai készítmény. A tocilizumab további elfogadott indikációi pediátriai kezelésben a juvenilis idiopátiás artritisz, illetve a szisztémás juvenilis idiopátiás artritisz. Emellett a termék az óriássejtes artritisz, valamint kimérikus antigén receptort (CAR) hordozó T-sejt által okozott citokinvihar (CRS) kezelésére is törzskönyvi engedéllyel rendelkezik. A tocilizumab szubkután és intravénás formulációkban egyaránt rendelkezésre áll.

Mycenax

A 2001-ben alapított Mycenax Biotech egy, a biológiai készítmények gyártási eljárásainak kutatására és fejlesztésére (CMC) fókuszáló tajvani vállalat. Az 1,28 Mrd NTD (tajvani dollár) piaci kapitalizációjú vállalat a teljes értékláncot lefedi: K+F, gyártás és értékesítés, magas hozzáadott értékű biológiai készítmények fejlesztési technológiája, továbbá egy cGMP minősítésű tajvani gyártóüzem. Tajvani fejlesztési és gyártó kapacitásait kihasználva a társaság az iparág upstream és downstream szereplőit kívánja összekapcsolni ezirányú szolgáltatásait kínálva.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink