• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Termékvásárlási megállapodást kötött a Richter

Gyógyszerpiac 2020.04.29 Forrás: Weborvos
Termékvásárlási megállapodást kötött a Richter

A magyar cég az egész világra megszerzi a reumatoid artritisz kezelésére szolgáló szer fejlesztési, gyártási és értékesítési jogait.

A Richter Gedeon Nyrt. a mai napon bejelentette, hogy termékvásárlási megállapodást írt alá a Mycenax Biotech Inc. vállalattal az utóbbi által kifejlesztett, reumatoid artritisz kezelésére szolgáló bioszimiláris tocilizumab készítményre vonatkozóan -ll a magyar gyógyszercég szerdai közleményében.

A megállapodás értelmében a Richter az egész világra kiterjedően megszerzi a termékre vonatkozó fejlesztési, gyártási és értékesítési jogokat. A bioszimiláris tocilizumab termék magába foglalja a termelő sejtvonalakat, a szellemi tulajdonjogokat, a technológiai eljárást és a Mycenax által korábban előállított adatokat. A Felek megállapodása alapján a Richter négy részletben összesen 16,5 millió USD kifizetést teljesít. A Richter a tárgyalások kizárólagos jogának biztosításáért 2 millió USD összeget fizetett ki és az aláírást követően további 3 millió USD mérföldkő kifizetést teljesít. A Termék várhatóan az Európai Unió, Kanada, Ausztrália és Japán piacain kerül forgalomba a 2025. év folyamán.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy bioszimiláris portfoliónk kiépítése jól halad, miközben a reumotológia ígéretes terápiás területével gazdagítjuk biológiai fejlesztési projektjeink sorát,” – mondta Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója.

Tocilizumab

A tocilizumab egy, a reumatoid artritisz kezelésére alkalmazott biológiai készítmény. A tocilizumab további elfogadott indikációi pediátriai kezelésben a juvenilis idiopátiás artritisz, illetve a szisztémás juvenilis idiopátiás artritisz. Emellett a termék az óriássejtes artritisz, valamint kimérikus antigén receptort (CAR) hordozó T-sejt által okozott citokinvihar (CRS) kezelésére is törzskönyvi engedéllyel rendelkezik. A tocilizumab szubkután és intravénás formulációkban egyaránt rendelkezésre áll.

Mycenax

A 2001-ben alapított Mycenax Biotech egy, a biológiai készítmények gyártási eljárásainak kutatására és fejlesztésére (CMC) fókuszáló tajvani vállalat. Az 1,28 Mrd NTD (tajvani dollár) piaci kapitalizációjú vállalat a teljes értékláncot lefedi: K+F, gyártás és értékesítés, magas hozzáadott értékű biológiai készítmények fejlesztési technológiája, továbbá egy cGMP minősítésű tajvani gyártóüzem. Tajvani fejlesztési és gyártó kapacitásait kihasználva a társaság az iparág upstream és downstream szereplőit kívánja összekapcsolni ezirányú szolgáltatásait kínálva.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink