• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Új kereskedelmi vezérigazgató a Tevánál

Gyógyszerpiac 2023.01.09 Forrás: Weborvos
Új kereskedelmi vezérigazgató a Tevánál

A Jānis Meikšāns feladatait átvevő Jelena Livšica 2023. január 1-től tölti be a Teva Gyógyszergyár Zrt. kereskedelmi vezérigazgatói posztját.

A Teva Gyógyszergyár Zrt. kereskedelmi vezérigazgatójaként elért kiemelkedő eredményei is szerepet játszottak abban, hogy Jānis Meikšāns a vállalatcsoport lengyelországi és közép-kelet-európai régiójának vezérigazgatójaként folytatja munkáját a gyógyszergyár kötelékében. Magyarországi feladatait 2023. január 1-től a már több piacon is tapasztalatokat szerzett Jelena Livšica veszi át, aki eddig a Teva baltikumi régiójának kereskedelmi vezetője volt - tudatta közleményben a cég.

Jānis Meikšāns így nyilatkozott magyarországi éveiről: „Öröm volt részese lenni a Teva erőteljes hazai fejlődésének és folyamatos elkötelezettségének a magyar betegek és a fenntartható gyógyszerellátás iránt. Csupán a tavalyi évben két nagy beruházásunk megvalósítását is ünnepeltük debreceni gyártóhelyünkön, melyek révén a Teva még több kiváló minőségű gyógyszert tud biztosítani helyben és világszerte egyaránt.

Az elmúlt években a széles termékportfólió, az erős és hatékony disztribúciós hálózat, valamint az ügyfélelégedettség állt a Teva tevékenységének középpontjában, s ezen prioritásaink a jövőben sem változnak. Ezért is örülök igazán annak, hogy Jelena Livšicát nevezhetem ki a Teva magyarországi kereskedelmi vezérigazgatói posztjára. Meggyőződésem, hogy Jelena az ügyfélközpontú szervezetek élén megszerzett szerteágazó tapasztalataival, valamint a hatékony partneri kapcsolatokra építő szemléletével a megfelelő személy az üzletmenet előmozdítására és az ügyfélközpontú filozófia által vezérelt átalakulásunk folytatására.”

A Jānis Meikšāns feladatait átvevő Jelena Livšica 2023. január 1-től tölti be a Teva Gyógyszergyár Zrt. kereskedelmi vezérigazgatói posztját. Jelena Livšica, aki Lettországban született és társadalomtudományi diplomáját a Rigai Stradina Egyetemen szerezte, a Teva baltikumi régiójának kereskedelmi vezetői pozíciójából érkezett Magyarországra. Jelena Livšica korábban a gyógyszer-, a kozmetikai- és a reklámiparban töltött be marketing, valamint vezetői pozíciókat. Mielőtt 2015-ben csatlakozott a Tevához a vállalat lettországi kereskedelmi igazgatójaként, a Berlin-Chemie lettországi szervezeténél dolgozott különböző vezető beosztásokban. Jelena Livšica a több piacra kiterjedő tapasztalata, a marketing és menedzsment területen szerzett jártassága, valamint célorientált és ügyfélközpontú filozófiája révén kívánja feltárni az üzleti átalakulás és növekedés új lehetőségeit, és tovább erősíteni a Teva Gyógyszergyár Zrt. eredményeit.

Jelena Livšica a következő gondolatokat osztotta meg magyarországi kinevezéséről: „Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy Janis-tól átvehettem a kereskedelmi szervezet irányítását. Alig várom, hogy tapasztalataimmal hozzájárulhassak a kívánt eredmények eléréséhez, együtt a Teva Gyógyszergyár Zrt. rendkívül profi és tehetséges csapatával.”

Jelena házas, három gyermeke van, és szabadidejében szívesen hódol a művészeteknek, a belsőépítészetnek és a családi utazásoknak - írták.

Legolvasottabb cikkeink