• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Új vezetők az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete élén

Gyógyszerpiac 2023.06.21 Forrás: Weborvos
Új vezetők az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete élén

Céljuk, hogy hatékony párbeszéd alakulhasson ki a kormányzat és a gyógyszeripar szereplői között a betegek érdekében.

Dr. Szalóki Katalin személyében 2023. június 1-től új igazgató képviseli az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületét, új elnöke pedig Dr. Kókai-Nagy Ákos, a Biogen magyarországi vezetője. Ezzel friss szemlélet és nagy gyógyszeripari tapasztalat fonódik össze a vezetőségben. A cél továbbra is az, hogy a magyar betegek a nemzetközi kihívások közepette és a jelenlegi gazdasági környezetben is folyamatosan, biztonsággal hozzáférhessenek az új esélyt jelentő modern terápiákhoz - tudatta az egyesület közleményben.

Az Elnökség képviseletére választott Dr. Kókai-Nagy Ákos évtizedek óta gyógyszeripari vezetőként dolgozik. Nemcsak Magyarországon, de Dániában, az innovatív gyógyszergyártás egyik központjában is vezetett céget. Szakmai és vezetői képesítéseit a SOTE-n, az Egyesült Államokban és Franciaországban szerezte.

Az AIPM 26 tagvállalatának koordinációjáért és a szervezet mindennapi vezetéséért felelő új igazgató, Dr. Szalóki Katalin széleskörű diplomáciai, kormányzati és szakági tapasztalatokkal rendelkező szakember, aki a PwC tanácsadási üzletágának nemzetközi és uniós ügyekkel foglalkozó csapatának vezetője volt, mielőtt elvállalta az AIPM igazgatói pozícióját.

„Meggyőződésünk, hogy Magyarország Kormánya is elkötelezett az egészséges és erős magyar társadalom megteremtése mellett, az Innovatív Gyógyszergyártók pedig, ahogy eddig is, a jövőben is mindenben támogatják az erre irányuló kormányzati erőfeszítéseket és még nyitottabban és elkötelezettebben fognak dolgozni azért, hogy hatékony párbeszéd alakulhasson ki a kormányzat és a gyógyszeripar szereplői között a betegek érdekében.” – emelte ki az AIPM igazgatója.

A széleskörű egészségügyi tapasztalattal is rendelkező, az egészségértés fejlesztése iránt elkötelezett szakember kinevezése kapcsán elmondta: komoly kihívásokkal, és egyben lehetőségekkel teli időszakban kezdi meg munkáját az Egyesület vezetésében, amely immáron több mint három évtizedes működése során rendkívüli eredményeket ért el a magyar lakosság innovatív gyógyászati megoldásokhoz való szélesebb körű hozzáférése tekintetében. Az innovatív terápiák ugyanis minden harmadik magyar gyógyulásához hozzájárulnak – szenvedjenek bár a legrettegettebb betegségektől vagy alig ismert, ritka kórképekben.

Az új vezetés célja a korábban is meghatározott prioritások hatékony és pozitív kommunikációja, a gyógyszeripari innováció jelentőségének minél szélesebb körű megismertetése. Az Egyesület a jövőben még nagyobb hangsúlyt kíván helyezni az iparon és döntéshozói oldalon is elengedhetetlen partnerségekre annak érdekében, hogy a többi magyarországi gyógyszeripari szereplővel együtt, közösen segítsék a magyar betegek gyógyulását és az innovatív gyógyszeripar jelenlétét.

Az új terápiák fejlesztésére a világszintű teljes bevételük több mint 15%-át fordító innovatív gyógyszergyártók nélkül nincs hatékony ellátás Magyarországon, ezeknek az új innovatív terápiáknak jellemzően nincsenek helyettesítési alternatívái. Éppen ezért az Egyesület felelős szereplőként tekint magára abban, hogy hazánk meghatározó szereplővé válhasson a régióban, megbízható partner legyen a nemzetközi Innovatív gyógyszergyártók szemében és a magyar embereknek is elérhető legyen minden innovatív új terápia. Ehhez a jelenlegi szabályozási környezet változására, a terhek csökkentésére és hosszútávon stabil, kiszámítható üzleti környezetre van szükség - áll a közleményben.

Legolvasottabb cikkeink