• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Újabb megállapodást kötött a Richter és a belga Mithra

Gyógyszerpiac 2023.08.08 Forrás: MTI
Újabb megállapodást kötött a Richter és a belga Mithra

A megállapodás értelmében a Richter gyártja és szállítja az Estetrol (E4), natív ösztrogént a Mithra Estelle és Donesta gyártásához.

A Richter Gedeon Nyrt. és a belga biotechnológiai vállalat, a Mithra Pharmaceuticals kötelező erejű megállapodást írtak alá az Estelle nevű kombinált orális fogamzásgátló és a Donesta postmenopauzás tünetek kezelésére szolgáló termékjelölt hatóanyagszállításáról - közölte a Richter a tőzsde honlapján kedden.

A megállapodás értelmében a Richter gyártja és szállítja az Estetrol (E4), natív ösztrogént a Mithra Estelle és Donesta gyártásához.

Bogsch Erik, a Richter igazgatóságának elnöke elmondta, hogy a szerződéssel tovább szélesítik együttműködésüket a Mithra-val, amely lehetővé teszi a meglévő szteroid kémiai tudás és hatóanyagszállítási képességek kihasználását.

David Horn Solomon, a Mithra vezérigazgatója megjegyezte: a megállapodás javítja és kiterjeszti az Estelle előállítására vonatkozó gyártási képességeiket, a termék árbevétel-növekedésének megfelelően. Jelen megállapodás lehetővé teszi, hogy az egyedülálló hatóanyagukhoz kereskedelmi téren megbízható beszállító szállítsa a hatóanyagot. A szerződés biztosítja ezen felül a nyereségességet és az ellátási lánc megfelelően biztonságos működését.

Kitértek arra, hogy a Mithra és a Richter még 2018-ban kötöttek licenc és szállítási megállapodást az Estelle értékesítésére az európai és a FÁK térségre, amelyet 2020-ban kiterjesztettek a legfontosabb latin-amerikai országokra is. A megállapodás értelmében, a szerződés aláírásakor a Richter 35 millió euró mérföldkő kifizetést teljesített. Emellett a termék fejlesztéséhez és törzskönyvezéséhez kapcsolódóan, a Mithra további 20 millió euró mérföldkő bevételre is jogosulttá vált. A fentieken túlmenően a Mithra az árbevételhez kötött mérföldkő bevételre, és a forgalomhoz kapcsolódó sávos royalty (jogdíj) bevételre is jogosult. A Mithra a latin-amerikai országokat is magában foglaló szerződés aláírásakor mérföldkő kifizetésben részesült, amelynek összegét a felek nem hozták nyilvánosságra, illetve jogosult a termék fejlesztéséhez és árbevételéhez kötődő mérföldkő bevételekre, valamint a nettó forgalomhoz kapcsolódó sávos royalty bevételekre is - írták.

A Mithra és a Richter egy 20 évre szóló licenc megállapodást írt alá a Donesta európai, latinamerikai, auszráliai és új-zélandi forgalmazásáról. A 2023 februárjában aláírt szerződés értelmében a Mithra 55 millió euró mérföldkő bevételben részesült, míg további 15 millió euró mérföldkő bevételre és az értékesítéshez kapcsolódó sávos royalty bevételekre is jogosult. A Richter felelős a termék gyártásáért és az ellátás biztosításáért a fent említett területek mindegyike esetében.

Legolvasottabb cikkeink