• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Várja a TEVA az Emberarcú Egészségért díjra nevezők pályamunkáit

Hírek 2022.06.20 Forrás: Weborvos
Várja a TEVA az Emberarcú Egészségért díjra nevezők pályamunkáit

A Teva Gyógyszergyár Zrt. pályázatot hirdet, hogy megtalálja és elismerje a betegek életminőségét javító egészségügyi kezdeményezéseket.

Idén első alkalommal kerül kiírásra Magyarországon a Teva „Emberarcú Egészségért díj 2022” pályázata. A gyógyszergyártó cég fő missziója – az egészségügyi ellátás hozzáférhetőségének javításán túl – a betegek életminőségét befolyásoló kezdeményezések támogatása, mert vallja, hogy a magas szintű egészségügyi ellátáson és a gyógyszeres kezelésen túl a betegeknek szükségük van a lehető legtöbb törődésre, empátiára, emberségre, méltóságra és együttérzésre is a gyógyulásukhoz - tudatta a cég közleményben.

A hosszú kórházi kezelések, de akár a rutinvizsgálatnak minősülő beavatkozások is gyakran mély nyomot hagyhatnak a páciensek lelki világában, kiváltképpen gyermekkorban és időskorban. A vizsgálatok, beavatkozások során gyakran érezhetünk szorongást, kontrollvesztést és kiszolgáltatottságot. Ilyenkor minden olyan gesztus és extra törődés számít, ami érzékelteti a kezelés alatt álló beteggel és családjával, hogy törődnek vele, nem hagyják magára, legyen szó akár egy színesre festett, vidám váróteremről, vagy az odafigyelés bármilyen apró jeléről.

Az Emberarcú Egészségért díjra nevező pályamunkákat a pályázat weboldalán lehet online benyújtani. A zsűri a kezdeményezés hasznossága, egyedisége, kreativitása, emberközelisége és fenntarthatósága szempontjából értékeli a beérkező pályázatokat, melyek közül a Teva munkavállalóinak szavazatai alapján kerül ki a 4 nyertes kezdeményezés.

Az Emberarcú Egészségért díjra pályázhat minden magyar magánszemély, egészségügyi dolgozó, természetes és jogi személy, egészségügyi intézmény, civil és állami szervezet, nem feltétel az egészségügyhöz kapcsolódó munkaviszony. Pályázni olyan önkéntes segítségnyújtó és értékteremtő projektekkel lehet, melyek az utóbbi másfél évben valósultak meg, és/vagy kezdődtek el. A pályázatok benyújtási határideje: szeptember 15. éjfélA részletes pályázati felhívás és pályázati űrlap itt érhető el.

Az Emberarcú Egészségért díj 2022 eredményhirdetésére és a díjak ünnepélyes keretek között történő átadására 2022. novemberében kerül sor. A négy győztes pályázat nyereménye egyenként bruttó 1.000.000 forint.

Legolvasottabb cikkeink