• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Véget ért a Richter Kezedben a jövő versenye

Gyógyszerpiac 2018.12.14 Forrás: Weborvos
Véget ért a Richter Kezedben a jövő versenye

Közösen kellett megtalálniuk a válaszokat a klíma változással kapcsolatos környezetvédelmi kérdésekre.

A debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakgimnáziumában került sor a Richter Gedeon Nyrt. által szervezett középiskolai vetélkedő sorozat díjátadó rendezvényére. A „Kezedben a jövő” elnevezésű verseny fő célkitűzése az volt, hogy felhívja a 11-12. évfolyamos diákok és felnőtt korú mentoraik figyelmét a klímaváltozás problémájára, valamint az egészségvédelem fontosságára - adta hírül a gyógyszergyártó közleményben.

A vetélkedőben a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium, a Tóth Árpád Gimnázium, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és a Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakgimnáziumának kétfős csapatai vehettek részt. A csapatokat egy 11-12. évfolyamos diák és az általa választott felnőtt mentor alkotta. Közösen kellett megtalálniuk a válaszokat a klíma változással kapcsolatos környezetvédelmi kérdésekre, kifejteni gondolataikat annak közel –és hosszú távú hatásaival kapcsolatban, valamint egy tesztet töltöttek ki, melynek keretében egészségvédelem témakörben bizonyíthatták tudásukat. A rekord számú jelentkezési szám is azt mutatja, hogy napjainkban mind a környezet, mind az egészség védelme egyre hangsúlyosabb terület a középiskolai korosztály számára is.

A diákok rendkívül magas szinten készültek fel a megadott témakörökben. Nagyon sok kiváló minősítésű pályamunka érkezett be. A 115 írásban beadott feladatlap kiértékelését követően a következő sorrend alakult ki:

I. helyezett: Mihály László –Dr. Mihályné Szabó Anikó

Fazekas Mihály Gimnázium

II. helyezett: Nagy Kincső – Bakos Zsuzsa Bernadett

Tóth Árpád Gimnázium

III. helyezett: Mózes Anna – Húsvéth Bence

Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakgimnázium)

A több mint 117 éves múltra visszatekintő gyógyszercég társadalmi szerepvállalásának az oktatás és az egészségügy a meghatározó területe, ami nemcsak közvetlen anyagi támogatást, hanem aktív együttműködést is jelent a társadalom egyes szereplőivel. A Társaság számos programot indított, hogy erősítse a felnövekvő nemzedék környezettudatos magatartását. A Richter Gedeon Nyrt. fontosnak tartja, hogy az ifjú nemzedék ne csak értse és tudja a környezetvédelem fő célkitűzéseit, hanem maga is aktív résztvevője legyen a megvalósításának.

A környezettudatos magatartás alakítása hosszú folyamat, amely az iskolán kívül a társadalom gazdasági szereplőinek közreműködését is igényli.  A Richter Gedeon Nyrt. hosszútávon gondolkodó cégként fontosnak tartja az iskolai környezetvédelmi oktatás aktív támogatását is. Mivel a lakosság fokozottan igényli az egészséggel kapcsolatos korrekt tájékoztatást, amelyet tudatosan alkalmazhat a mindennapokban, a Társaság már korábban több programot indított a megelőzés, a prevenciós gondolkodás és az egészségtudatos magatartás népszerűsítésére - írták.

Legolvasottabb cikkeink