• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

5 év alatt nyolcszor többen foglaltak online orvost

Hírek 2019.01.29 Forrás: foglaljorvost.hu
5 év alatt nyolcszor többen foglaltak online orvost

A szöveges értékelésekből kiderül, hogy a szakértelem mellett a törődés az, ami a páciens elégedettségét a leginkább szolgálja.

Az iparági statisztikák évről évre bizonyítják, hogy a privát egészségügyben egyre többen és egyre szélesebb rétegeket lefedve jelennek meg. Bár háztartások kiadásainak 5%-a volt egészségügyi kiadás 2018-ban, az elköltött összeg évről évre 12-15%-kal emelkedik. A növekedés persze eloszlik a biztosítók, patikák és a magánrendelők között, a magánklinikák és praxisok azonban így is növekvő mértékben részesülnek a piaci változásokból - írja a foglaljorvost.hu a tavalyi évről szóló összefoglalójában. 

Ahogy az egészségügyi probléma esetén a páciensek kétharmada az internethez fordul segítségért, a ma betege magánegészségügyi döntését is online hozza meg. Itt dől el, melyik szolgáltatót választja, majd rögtön be is jelentkezik, amit az online páciensközvetítés rendkívül növekvő tendenciája mutat.

A 2018-as év az online páciensközvetítésben az eddigi legmagasabb számokat eredményezte,  a portál elérte még év vége előtt a 120 ezres foglalási számot. Öt év távlatából pedig az online foglalt orvosidőpontok közel nyolcszorosra növekedtek. Az egészségügyi ellátást igénybe vevő új generációk számára a személyes ajánlásnál jóval befolyásolóbb az interneten fellelhető információ, különös tekintettel mások személyes véleményére, részben ez is eredményezi ezt a látványos emelkedést– foglalta össze tapasztalatait Straub Fanni, a FoglaljOrvost.hu alapítója.

 

Az is látható, hogy az érdeklődés két irányú, ahogy a páciensek, úgy a szakorvosok is egyre szívesebben fordulnak a platformhoz, az ellátók száma 1 év alatt 20%-kal emelkedett, ma már közel 1500 szakorvos található a portál kínálatában. A szakterületek jellege évről évre változatlan, az online foglalások nyertesei a nőgyógyászok és bőrgyógyászok, a TOP5-be bekerültek még a fül-orr-gégészek, az ortopéd szakorvosok, valamint az urológusok. Ahogy a magán egészségügyi piac egyéb tapasztalataiból is látható, az online foglalásokban is egyértelműen növekedett a gyerekek számára igénybe vett privát ellátás.

A szállásfoglaláshoz hasonló online egészségügyi foglaló rendszerben a páciensek minden vizsgálat után értékelést készíthetnek, úgy a rendelőről, mint a szakorvosról. Bár kezdetben, majd egy évtizede, az online értékelés intézményei az orvosok elutasítására számíthatott, ma már jól látható, milyen támogatást tud nyújtani egy praxis márkaértékéhez, a páciensekért folytatott folyamatos kommunikációs erőfeszítések során, épp ezért a rendelők, szakorvosok büszkén osztják meg a páciensvéleményeket akár saját weboldalukon is.

A teljes éves foglalási mennyiséget tekintve látható, a magánrendelőkkel kritikusabbak a páciensek, bár ezek értékelése is meghaladta a 4-es átlagot, a szakorvosok ugyanakkor 4,6-os osztályzattal vizsgáztak. Bár a számok egzaktak, a szakorvosokat illetően a szöveges értékelésekből kiderül, hogy a szakértelem mellett az emocionalitás, a törődés az, ami a páciens elégedettségét a leginkább szolgálja.

Legolvasottabb cikkeink