• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

   Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

6 millió forintos adomány a kárpátaljaiak egészségéért

Hírek 2023.01.18 Forrás: Weborvos
6 millió forintos adomány a kárpátaljaiak egészségéért

Olyan eszközöket adtak a kórháznak, amelyek nemcsak a mindennapos működést biztosítják, de az eszközpark fejlesztését is szolgálják.

2022. január 17-én több mint 6 millió forint értékű egészségügyi felszerelést adományozott a Magyar Református Szeretetszolgálat az Ungvári Központi Városi Klinikai Kórháznak. Olyan hiánypótló eszközök szerepeltek az adományban, amelyek nemcsak a mindennapos működést biztosítják, de az eszközpark fejlesztését is szolgálják: antibakteriális folyékony szappanok, kötszerek, infúziós oldatok és szerelékek, kenőcsök és egyéb gyógyszerek, katéterek, kanülök, gipszpólyák, kórházi ágyak és szekrények, valamint egy endoszkópos kamera - áll a szolgálat közleményében. 

Mint írják: az Ungvári Városi Klinikai Kórház részéről az intézmény igazgatója, Ivan Kurah vette át az adományokat. „Nagy szükségünk van magyar testvéreink támogatására a háborús helyzetben. Mellettünk állnak a szükségben, mely hatalmas segítséget jelent a Kárpátalján élők és a belső menekültek ellátásában. Egymás testvérei vagyunk Krisztusban, az együttműködésünk pedig a cselekvő szeretet megnyilvánulása.”

A dokumentum szerint a Magyar Református Szeretetszolgálat az orosz-ukrán háború kitörésének első napja óta segítséget nyújt a Magyarországra menekülők, valamint a Kárpátalján maradók számára. Az elmúlt közel egy évben már több mint 600 tonna adománnyal segített a Szeretetszolgálat, ennek nagyobb része – több mint 450 tonna – közvetlenül Kárpátaljára került, melyek között tartós élelmiszerek, higiénés termékek, ruhák, háztartási és világítástechnikai eszközök egyaránt szerepeltek.

2022 áprilisa és májusa folyamán több alkalommal is segítette a Szeretetszolgálat a határon túli egészségügyi intézményeket: április 8-án 3,2 millió forint értékű gyógyszeradománnyal, június hónapban több mint 1,5 millió forint értékű bébiétellel támogatta az Ungvári Központi Városi Klinikai Kórházat. Április végén 15 millió forint értékű adományt, köztük gyógyszereket, kötszereket, defibrillátort és EKG készüléket juttattak el a Munkácsi Megyei Gyermekkórházba, majd május 8-án a Volóci Járási Központi Kórház számára kötszereket, fecskendőket, sebtapaszokat, infúziókat és vércukormérőket adtak át a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink