• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

  • Ismét végeznek egynapos beavatkozásokat Szentesen

   Ismét végeznek egynapos beavatkozásokat Szentesen

61,5 milliárd forint rehabilitációs célú foglalkoztatásra

Hírek 2023.09.28 Forrás: MTI
61,5 milliárd forint rehabilitációs célú foglalkoztatásra

A megváltozott munkaképességűek körében az elmúlt tíz évben 2,5-szeresére nőtt a foglalkoztatási arány.

A jövő évben 61,5 milliárd forint áll rendelkezésre a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációs célú foglalkoztatására - közölte a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. Fülöp Attila azt mondta, e célra ekkora összeg még nem állt rendelkezésre a költségvetésben.

A megváltozott munkaképességű emberek 2024. évi rehabilitációs célú foglalkoztatásának támogatására vonatkozó pályázatokat október 30-ig lehet benyújtani elektronikus formában - közölte az államtitkár, aki elmondta: olyan cégek jelentkezését várják, amelyek megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását vállalják, és mentorral, rehabilitációs tanácsadóval segítik a munkavállalót abban, hogy előbb-utóbb el tudjon jutni a nyílt munkaerőpiacra is.

Fülöp Attila kiemelte, a 2010 utáni gazdaságpolitikai fordulat fontos része volt az, hogy mindenki, aki tud, dolgozzon a neki megfelelő munkahelyen, és ehhez munkahelyeket teremtsenek. Ennek a foglalkoztatáspolitikának az egyik kiemelt célcsoportját képezik azok, akik valamiért hátrányos, nehéz helyzetből indulnak, akik alacsony végzettségűek, vagy a munkavégző képességük megváltozott fogyatékosság vagy tartós betegség miatt - mutatott rá.  A megváltozott munkaképességűek körében az elmúlt tíz évben 2,5-szeresére nőtt a foglalkoztatási arány. Ma 150 ezer megváltozott munkaképességű ember él bérből - tette hozzá.  Ehhez fontos segítség a tíz éve meghirdetett pályázat a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációs célú foglalkoztatásának támogatására, amelyre jövőre 61,5 milliárd forint áll rendelkezésre.  A pályázati kiírás a fővárosi kormányhivatal honlapján található meg, a pályázatokat kizárólag elektronikus formában lehet benyújtani - közölte Fülöp Attila.

Az államtitkár kitért arra is, hogy 2021-ben indították el Érték Vagy! elnevezéssel azt az álláskereső portált, amely a megváltozott munkaképességű emberek elhelyezkedését tudja segíteni.

A sajtótájékoztatót a XII. kerületben, egy olyan Böszörményi utcai pékségben tartották, ahol megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatnak. A pékség vezetője, Takács Zoltán elmondta, cégük több üzletágban 190 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat.

Legolvasottabb cikkeink