• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

9,3 milliárd forintból fejlesztették a Dél-Pesti Centrumkórházat

Regionális hírek 2022.03.08 Forrás: MTI
9,3 milliárd forintból fejlesztették a Dél-Pesti Centrumkórházat

Körülbelül 6700 koronavírusos fekvőbeteget és 50 ezer járóbeteget láttak el, emellett oltópontként is az első volt az országban, és 184 ezer oltást adtak be.

Az elmúlt években 9,3 milliárd forintból jelentős fejlesztések valósultak meg a Dél-Pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben - mondta az emberi erőforrások minisztere keddi, az intézményben tartott sajtótájékoztatóján.

Kásler Miklós elmondta: a magyarországi egészségügyi struktúra fejlesztése során a Dél-Pesti Centrumkórház a központi régió egyik centrumkórházaként fog működni, az intézmény feladatkörei "szinte unikális helyzetbe emelték a kórházat", amelynek fejlesztése indokolt és szükségszerű.

A miniszter ismertetése szerint az elmúlt években az intézményben családbaráttá fejlesztették a szülészetet, modern, fejlett diagnosztikai egységet hoztak létre, fejlesztették az orvosigép- és műszerparkot, energetikai beruházásokat hajtottak végre, megújítottak kilenc liftet, és megkezdődött az onkológiai-hematológiai betegségek adatbázisának kialakítása is.

Sára Botond elmondta, 24 milliárd forint kormányzati forráshoz jutott a két kerület, amelyből felújították a józsefvárosi szakrendelőt, a háziorvosi rendelőket, és most Ferencváros kapott ötmilliárd forintot a szakrendelők bővítésére, annak ellenére, hogy baloldali a város vezetése. Emellett az Egészséges Budapest Programban (EBP) mindkét kerületben jelentős eszközbeszerzések történtek.

Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház főigazgatója közölte: a kórház magas technológiai és szakmai színvonalú intézmény, nyolcezer alkalmazottal és ötezer ággyal, így minden fejlesztés "jól jön".

Felhívta a figyelmet arra, hogy ez volt az első kórház, amely a koronavírusos betegek ellátásában részt vett, körülbelül 6700 koronavírusos fekvőbeteget és 50 ezer járóbeteget láttak el, emellett oltópontként is az első volt az országban, és 184 ezer oltást adtak be.

A sajtótájékoztatóhoz készített hátéranyag szerint a Dél-Pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet az elmúlt négy évben a nemzeti innovációs onkogenomikai és precíziós onkoterápiás program keretében mintegy 900 millió forintot kapott, a program célja a daganatok kialakulásáért felelős gének vizsgálata, kezelések kifejlesztése, de része egy onkológiai adatbázis létrehozása is.

Legolvasottabb cikkeink