• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

A bevezetett korlátozások sok életet menthetnek meg

Hírek 2020.03.28 Forrás: MTI
A bevezetett korlátozások sok életet menthetnek meg

A főpolgármester közölte, azon dolgoznak, hogy másfél millió maszkot tudjanak biztosítani a város működését ellátó dolgozóiknak.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések sok ember életét menthetik meg, ezért nagyon fontos, hogy azokat mindenki betartsa - közölte Karácsony Gergely főpolgármester pénteken a Facebook-oldalán közzétett videójában. A politikus azt mondta, a korlátozások nagyon fontosak abból a szempontból, hogy a koronavírus terjedése ne roppantsa össze az egészségügyi rendszert.

"A kormány ma reggel nagyon helyesen újabb ilyen korlátozó intézkedéseket vezetett be" - fogalmazott, majd arra kérte az embereket, hogy tartsák be az előírásokat.

A főpolgármester a járvány megfékezése szempontjából pozitív hírként számolt be arról, hogy a tömegközlekedést használók aránya a tizedére esett vissza. Ugyanakkor hozzátette, bizonyos járatokon még így is tömeg volt, ezért április elsején új menetrend lép életbe. A legfontosabb vonalakon csúcsidőkben növelik a járatok sűrűségét, de összességében kevesebb jár majd Budapesten - közölte Karácsony Gergely.

Elmondta, a főváros vezetése rengeteg erőfeszítést tesz, hogy védőfelszerelésekkel láthassa el a dolgozóit az egészségügyben, a szociális ágazatban, a hulladékgazdálkodásban és a közösségi közlekedésben. A főpolgármester megköszönte a Belügyminisztérium segítségét, amellyel a tárca hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt napokban 20 ezer új maszkot kaptak a szociális dolgozók megsegítése érdekében. A Külügyminisztériumnak is köszönetet mondott azért, mert segítségükre voltak a Budapest kínai testvérvárosai által felajánlott védőfelszerelések beszállításában.

Karácsony Gergely közölte, azon dolgoznak, hogy másfél millió maszkot tudjanak biztosítani a város működését ellátó dolgozóiknak, "azoknak, akik most a legtöbbet teszik azért, hogy a város túl legyen ezen a válságon". A főpolgármester kijelentette: a főváros vezetése végrehajtja azokat a korábban eltervezett béremeléseket, amelyek most különösen indokoltnak látszanak.

"Az a gazdasági válság, ami már itt dörömböl az ajtónkon, csak akkor lesz legyőzhető, hogyha lesz jövedelmük az embereknek. Ha van fizetés, akkor van pénzünk arra, hogy elmenjünk fodrászhoz, vásárolni, akkor tud a gazdaság talpra állni" - fogalmazott Karácsony Gergely.

Legolvasottabb cikkeink