• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

A biztosító külföldön is gyors, megfizethető ellátást biztosít

Hírek Forrás: Weborvos Szerző:

A CIG öt betegségcsoportban megszervezi és finanszírozza a külföldi gyógykezelést.

A CIG Pannónia Életbiztosító 2013. április 9-16. között a 18-59 éves lakosság körében, 1200 fős mintán reprezentatív felmérést készített.

Egy biztosítónak az ilyen témájú kutatás elkészíttetése miért érdeke? A kérdésre a választ Sallai Lindánál, a cég termékfejlesztési és kockázatvállalási vezérigazgató-helyettesénél kerestük.

 

- Sajnos Magyarország élen jár a rákos megbetegedésekkel. A daganatok okozta halálozás legmagasabb arányú Európában, 43%-kal haladja meg az Unió átlagát. Pedig olyan betegségekről van szó, amelyeket rendszeres szűrésekkel hamarabb ki lehetne mutatni és az időben megkezdett kezeléssel sokkal nagyobb eséllyel lehetne gyógyítani. A CIG Pannónia Életbiztosító kutatásában azt vizsgálta, hogy a daganatos betegségek kezeléséről, valamint az ezekből való felépülés esélyeiről milyen információkkal rendelkezik a magyar lakosság.

- Gondolom, az derült ki, hogy kellő szkepszissel viseltetnek a honi kezelést illetően, mondván, elmaradott a magyar egészségügy…

- Csakhogy ez a vélekedés nagyon messze van a valóságtól. Itt rendkívül jó orvosok dolgoznak, sőt, bizonyos készítmények a magyar gyógyszerpalettán is jelen vannak. Igaz, a társadalombiztosítás sokukat nem támogatja, vagyis a betegnek, a hozzátartozóinak kell állnia a kezelés költségeit. Ez utóbbiról tudni lehet, hogy egy-egy igazán korszerű, hatékony gyógyszerkészítmény havi adagja milliós kiadást jelent. A kutatásból kiderül, ezzel nincs tisztában a lakosság, a megkérdezettek fele szerint, például a legkorszerűbb onkológiai gyógyszerek havi szinten a betegeknek legfeljebb 50 ezer forintba kerülnek, 20% viszont azt gondolja, hogy betegség esetén havonta több mint 100 ezer forintot is fizethetnek a kezelésért.

- A felmérésből olvasható, hogy a lakosság felét személyesen érintette már rákos megbetegedés, saját maga, vagy egy közeli hozzátartozója által.

- Igaz, s további 22% tágabb környezetében találkozott már ezzel a súlyos betegséggel. Mindössze a lakosság negyede olyan szerencsés, hogy sem közvetlen, sem közvetett kapcsolatba nem kellett kerülnie ilyesmivel. A hazai gyógyszerellátottsággal kapcsolatban a válaszadók nem túl derűlátóak: a megkérdezettek csupán 5%-a gondolja, hogy a daganatos betegségek gyógyításához minden gyógyszer és technológiai eszköz rendelkezésre áll az országban. Azok, akik személyesen érintettek voltak már daganatos megbetegedésben, gyakrabban mondták, hogy a legtöbb gyógyszer és eszköz nem áll itthon rendelkezésre (39%), mint azok, akiket ez a betegség csak közvetetten érintett (35%), vagy akiknek nincs tapasztalatuk ezzel kapcsolatban (34%).

- És mi a színtiszta igazság?

- A daganatos betegségek gyógyítása rengeteget fejlődött az elmúlt években. Nőtt a gyógyulás esélye, persze ez óriási költségekkel jár. Tény, hogy a legtöbben ezt képtelenek finanszírozni, de az OEP sem vállalkozhat ekkora kiadásokra. Mi viszont már vagyunk, s a CIG Pannónia egyelőre egyetlen biztosítóként segít itthon a daganatos betegségek külföldön való gyógyításában. A biztosítás költségeit igyekeztünk a hazai viszonyokra szabni, s a munkáltatók által (adómentesen) finanszírozhatónak, de magánszemélynek is megfizethetővé tenni.

- Kifejezetten daganatos betegségek gyógyítására koncentrál ez a biztosítás?

– Nem. Magas színvonalú orvosi tanácsadást és kiváló egészségügyi ellátást nyújt 5 betegségcsoportba tartozó betegségek esetén. Ezeknél a külföldi utazás útiköltségét, szállást, műtétet, kezelést fizet a biztosító a betegnek és egy hozzátartozójának. Az öt betegségcsoport a legsúlyosabbnak vélt betegségeket, illetve beavatkozásokat fedi le: a daganatos megbetegedéseket, szívbillentyű-cserét, bypass műtétet, idegsebészeti beavatkozásokat és élődonoros szerv- és szövetátültetéseket.

Hogyan kerül kapcsolatba az Önökkel biztosítási viszonyban lévő páciens a fenti lehetőségekhez?

- A Best Doctors hálózat kiépítésekor a világ legjobb orvosai közül, több mint egymilliót arról kérdeztek, hogyha valamelyik családtagjuk megbetegedne, akkor adott szakterületen mely orvoshoz fordulnának. Itt 430 szűkebb szakterületet tüntettek fel, s a hálózatba több mint 50 ezer orvos kerülhetett be. Az orvosok listáját ugyanezzel a módszerrel folyamatosan frissítik. A folyamat pedig úgy zajlik, hogy a kliens a betegségével diagnózist és terápiás javaslatot kér a magyar orvostól, ezt a dokumentumot eljuttatjuk a Best Doctors megfelelő doktorához. Az illető véleményezi, hogy a magyar kolléga megfelelő diagnózist állított-e fel, továbbá helyes terápiát rendelt-e, ha igen, megnyugtatásul tudatjuk a beteggel. Ha nem, akkor alternatív kezelési módot javaslunk. A fent említett 5 betegségcsoportban megszervezzük és finanszírozzuk a külföldi gyógykezelést. A magyarok fele szerint akár 2-3 hónap is eltelhet a diagnózis felállításától, mire a daganatos beteg kezelését megkezdik, holott adott esetben néhány hetes késedelem is a beteg életébe kerülhet. A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. ügyel a gyorsaságra, a vele szerződésben állónak mihamarabbi orvoshoz és ellátáshoz jutásra….