• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A GE HealthCare új, személyre szabott onkológiai megoldásai

Hírek 2024.05.02 Forrás: Weborvos
A GE HealthCare új, személyre szabott onkológiai megoldásai

A GE HealthCare a mesterséges intelligencia által támogatott, személyre szabott onkológiai megoldások új korszakát mutatja be az ESTRO 2024 Kongresszuson.

A GE HealthCare a tegnapi napon mutatta be a Revolution RT-t1, új innovatív hardver- és szoftvermegoldásokkal rendelkező sugárterápiás komputertomográfiai (CT) megoldását , amely elősegíti a diagnosztikai kép pontosságát, miközben egyszerűsíti a szimulációs munkafolyamatot, annak érdekében, hogy személyre szabottabbá és zökkenőmentesebbé tegye az onkológiai betegutat az orvosok és a betegek számára. Az új Revolution RT-t az Európai Rádióterápiás és Onkológiai Társaság (ESTRO) 2024-es glasgow-i kongresszusán mutatták be, illetve debütált az Intelligens Sugárterápia (Intelligent Radiation Therapy -iRT) platform frissített és mesterséges intelligenciával (AI) továbbfejlesztett változata is, amely tartalmazza a Spectronic mágneses rezonancia képalkotás (MRI) tervező felületét is. Ezenkívül a vállalat bemutatta az újonnan felvásárolt MIM Software portfólióját, valamint a GE HealthCare egyéb kulcsfontosságú újításait is - adták hírül közleményben.

Az onkológiai ellátás egyik legnagyobb kihívása a betegség összetettsége – mind a daganatos betegségek számos típusaiban, mind az egyes betegeknél2 eltérő megjelenési formáit tekintve –, amely megköveteli a diagnózis és a kezelés gondos és személyre szabott megközelítését. Ezen túlmenően a kezeléshez gyakran több tudományterület  és a test bizonyos szerveivel és rendszereivel kapcsolatos szakértői ismeret szükséges, ami a diagnózis és az időben történő kezelés késlekedéséhez3 vezethet.  A British Medical Journal (BMJ) által publikált kutatások szerint a halálozási kockázat minden késedelmes diagnózis esetén 6-13%-kal nő minden hónapban, ezért rendkívül fontos a komplex onkológiai ellátás ésszerűsítése és a diagnózistól a kezelésig eltelt idő csökkentése, ami végeredményben a betegek jobb kezelési eredményeihez vezet.

„A GE HealthCare elkötelezett amellett, hogy a mesterséges intelligencia által vezérelt technológiák segítségével továbbfejlessze az onkológiai kezelések határait, amelyek átalakítják és optimalizálják az ellátási folyamatot” – mondta Dr. Taha Kass-Hout, a GE HealthCare technológiai és tudományos igazgatója. „Az ESTRO idei bemutatója olyan újításokat emel ki, amelyek lehetővé teszik az egészségügyi dolgozók számára, hogy fokozott pontossággal vizsgálják meg a páciens anatómiáját, elősegítve a tumor pontos detektálását, miközben a közeli egészséges szövetek védelmére is ügyelnek. Ezeket a képességeket rendszereinkbe integrálva precíz, összekapcsoltabb és hatékonyabb ellátási környezetet hozunk létre, amely felgyorsítja a személyre szabott ellátás biztosítását, azzal a céllal, hogy a betegek a lehető leghatékonyabb kezelését tegye lehetővé. Ez az átfogó megközelítés világszerte segíti az orvosok abban, hogy pontosan és hatékonyan kezeljék a legnagyobb kihívást jelentő betegségeket.”

A GE HealthCare új sugárterápiás megoldásait és a nemrégiben felvásárolt MIM Software portfólióját úgy tervezték, hogy az onkológiai betegutat a szolgáltatók és pácienseik igényei szerint alakítsák át a daganatos megbetegedések kezeléséhez.

A Revolution RT bevezetése

Mivel a világ egészségügyi rendszereiben egyre növekvő számban regisztrálnak sugárterápiás (RT) betegeket, az egészségügyi szolgáltatók olyan CT-szimulátort keresnek, amely lehetővé teszi a precíziós szimulációt, miközben a gyorsabb betegellátás4 érdekében csökkenti a munkafolyamat bonyolultságát.

A GE HealthCare az új Revolution RT készülékét széles nyílással rendelkező CT-platformmal és nagy teljesítményű sugárterápiás szimulációs, diagnosztikai és beavatkozási lehetőségekkel tervezte, hogy betegek széles körét tudja ellátni, és zökkenőmentes ellátást biztosítson. A Revolution RT magában foglalja a precíziós sugárterápiás szimulációt, amely pontosabb képalkotást tesz lehetővé, miközben javítja a munkafolyamatot és a hatékonyságot, valamint mély tanulási technológiát alkalmaz annak érdekében, hogy a páciensről minél pontosabb diagnosztikai kép készüljön.

Frissített Intelligens Sugárterápia (iRT)

Az ESTRO 2024 kiállításon a GE HealthCare az újonnan frissített iRT platformot is bemutatta, amelyet eredetileg az ESTRO 2023-on lepleztek le. Ez az innovatív megoldás nagyobb interoperabilitást, összekapcsolhatóságot és hatékonyságot tesz lehetővé a sugárterápiás ellátás egész területén, és olyan kulcsfontosságú funkciókat tartalmaz, mint pl. az integrált munkafolyamat, amely összekapcsolja a különböző alkalmazásokat egy egyetlen intuitív felületen; interoperabilitás; zökkenőmentes adatátvitel és feladatautomatizálás; valamint a GE HealthCare és a harmadik felek sugárterápiás alakalmazásainak katalógusa.

Számos frissítést mutatunk be az iRT platformhoz, amelyek kiemelik a gyártósemleges ökoszisztémát:

• MR Direct: a Spectronic Medical alkalmazása, amelyet a frissített iRT-be integráltak és a mesterséges intelligencia segítségével konvertálja az MR-szimulációs képeket egyenértékű CT-képpé, amely felhasználható rádióterápiás dózis kiszámításához.

• Simplified Planning (MIM): hatékonyabb  interoperabilitás automatizált kontextusindítással a kezelés előtti tervezési lépések egyszerűsítése érdekében, beleértve a diagnosztikai képek megtekintését, a szegmentálást és a fúziót.

• InstaPlan (RaySearch): a kezelési terv elkészítésének újszerű megközelítését teszi lehetővé, miközben a páciens még a szimulációs asztalon van. Ez egyben egy paradigmaváltást jelent, amely potenciálisan csökkentheti a szimuláció és az első sugárdózis közötti időt. A GE HealthCare és a RaySearch együttműködése további innovációt hoz a szimulációs és kezeléstervezési munkafolyamatok terén, hogy támogassa a foton-, elektron-, részecske- és brachy-terápiák fejlődését.

• Personalization: Az iRT újonnan továbbfejlesztett verziója úgy frissült, hogy lehetővé teszi a felhasználó által aktiválható személyre szabást, elemzést és értesítési modulokat.

„Az onkológiai ellátásban a betegek lehető legjobb kezelési eredményének kulcsa olyan megoldásokban rejlenek, amelyek leegyszerűsítik és lerövidítik a szolgáltatók hihetetlenül összetett munkafolyamatát, valamint személyre szabják a betegek ellátási útvonalát, hogy minden egyes egyén számára hatékonyabb ellátást biztosíthassunk” – mondta Dr. Ben Newton, Onkológiai üzletág ügyvezető igazgató, GE HealthCare. „A GE HealthCare szorosan együttműködött az egészségügyi szakemberekkel világszerte az iRT platform fejlesztésén, amely egyszerűsíti a sugárterápiás betegutat azáltal, hogy összekapcsolja a különböző, több gyártótól származó alkalmazási rendszereket, a mesterséges intelligencia erejét kihasználva létrehoz egy gyártósemleges ökoszisztémát, annak érdekében, hogy lehetőség szerint csökkentse a kezelés tervezése és az első kezelés közötti kritikus időt”.

Továbbfejlesztett mesterséges intelligencia és digitális megoldások a személyre szabottabb onkológiai sugárterápia érdekében

A GE HealthCare a közelmúltban jelentette be a MIM Software felvásárlásának lezárását, valamint a képalkotási analitika és a digitális munkafolyamat megoldások felvételét a vállalat portfóliójába. A MIM Software klinikai eszközei – a GE HealthCare képalkotó megoldásaival párosítva – nagyobb rugalmasságot, automatizálást és hatékonyságot biztosítanak az egészségügyi szolgáltatók számára. Ez magában foglalja a MIM Software sugárterápiás onkológiai portfólióját, amelynek célja, hogy a klinikusok számára olyan kiegészítő interoperábilis megoldásokat biztosítson, amelyek elősegítik a komplex tervezés egyszerűsítését és a gyorsabb kezelés igénybevételét.

Ezenkívül a MIM felvásárlás lehetővé tette a GE HealthCare számára kapcsolatának kibővítését az Elektával, a precíziós sugárterápia egyik vezető vállalatával. A GE HealthCare MIM szoftverportfóliója továbbfejleszti az Elekta innovatív kezeléstervező szoftverét, amely a precíziós dózisszámítás révén segíti a sugárterápiás kezelés lebonyolítását. Az együttműködés várhatóan épít a MIM Software és az Elekta regionális piacokon meglévő erősségeire, hogy világszerte elérhetővé tegye a megoldásokat.

Ez a hír kiegészíti a GE HealthCare és az Elekta globális együttműködési megállapodását és hozzájárul ahhoz, hogy átfogó kínálatot nyújtsanak a kórházaknak a képalkotás és a sugárkezelést igénylő daganatos betegek kezelésében.

Ha többet szeretne megtudni a GE HealthCare onkológiai ellátáson belüli legújabb innovációiról, kérjük, látogasson el az ESTRO 2024 Congress #220-as standjára Glasgow-ban május 3. és 7. között, vagy látogassa meg a weboldalt itt.

Legolvasottabb cikkeink