• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

 • egynapos sebészet
  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

A gyerekek szerint „nagyon menő” lett a Heim Pál Gyermekkórház

Hírek 2023.03.08 Forrás: Heim Pál Kórház
A gyerekek szerint „nagyon menő” lett a Heim Pál Gyermekkórház

A kórház ambulanciáján, osztályainak folyosóin, a sürgősségi váróban elhelyezett 12 PlayStation elviselhetőbbé teszi a várakozást.

December óta izgalmas lett a várakozás a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet sok közösségi pontján. Mikulás napi ajándékként a SONY Magyarország 12 PlayStation konzolt helyezett el az ambulanciákra, osztályok folyosóira, valamint a sürgősségi váróba azzal a céllal, hogy mind a vizsgálatokra érkező, mind pedig a nálunk gyógyulásukat töltő gyerekeknek játékosabbá tegye a mindennapokat - olvasható az intézet szerdai közleményében.

Évente fél millió gyermek fordul meg Intézetünkben 27 fekvőbeteg osztályon és 82 ambulancián, tehát elmondhatjuk, hogy nagy az érdeklődés az új játék iránt nem csak a gyermekek, de a szülők részéről is. A SONY Magyarországnak köszönhetően pedig 12 izgalmas játék játszható a konzolokon, melyen úgy látjuk, minden korosztály megtalálja a kedvencét.

Dr. Nagy Anikó főigazgató főorvos köszönetében elmondta, hogy az elektronikus játékok egy újfajta élményt nyújtanak a heteket nálunk gyógyuló gyermekek és kísérő szüleik részére, változatosabban telnek a napjaik, az ambulanciákon sokszor a nagy megpróbáltatást jelentő vizsgálatokra várakozva ily módon „otthon” érezhetik magukat a számukra már ismerős játékok között.

„Nagy örömmel segítettünk a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek, hiszen ahogy eddig is, úgy továbbra is az a célunk, hogy játékosainknak felhőtlen időtöltést és igazi kikapcsolódást nyújtsunk a PlayStation konzoljaival. Reméljük, hogy a gyógyuló gyermekeknek és a szülőknek is tudunk néhány nyugodt és gondtalan percet szerezni játékainkkal és megkönnyíthetjük a kórházi időtöltés nehezebb pillanatait” – mondta el Sándor Csaba, a PlayStation Magyarország üzletágvezetője.

Az élet azonban még további meglepetést okozott, mert a gyermekek otthon nemigen, de a közös kórházi időtöltés miatt a szüleikkel együtt is játszanak a konzolokon, büszkén megmutatva mikre képesek, ezzel közös élményt nyújtva családtagjaik számára. Bízunk benne, hogy a sokféle társasjáték, érdekes kirakók és különleges fejlesztő játékok mellett a játékkonzolok is változatosságot hoznak a gyermekek életébe - zárul a közlemény.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink