• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

A Korányi stratégiai partnerrel végzi a kutatás-fejlesztést

Hírek 2022.04.29 Forrás: Weborvos
A Korányi stratégiai partnerrel végzi a kutatás-fejlesztést

A felek szorosan együttműködnek az obstruktív tüdőbetegségekhez (COPD, asztma) és a tüdőrákhoz köthető klinikai alap- és transzlációs kutatásokban.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és az AstraZeneca hazai leányvállalata. Az együttműködés céljai többek között az obstruktív és daganatos tüdőbetegségekhez köthető közös kutatás-fejlesztési tevékenység kiterjesztése, a rendelkezésre álló adatok elemzése, értékelése továbbá a tüdőgyógyász szakorvosok és betegek megfelelő edukációja.

A megállapodást dr. Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatója, Kuuno Vaher, az AstraZeneca közép-európai klaszter igazgatója és dr. Faluvégi Mátyás, az AstraZeneca magyar kutatási részlegének igazgatója írta alá 2022. április 29-én, a közelgő asztma világnap apropóján.  

A szakmai partnerség keretében a felek szorosan együttműködnek az obstruktív tüdőbetegségekhez (COPD, asztma) és a tüdőrákhoz köthető klinikai alap- és transzlációs kutatásokban. A kooperáció fontos alappillére a rendelkezésre álló adatállományok elemzésének, értékelésének kiszélesítése az eredményes betegellátás érdekében. A megállapodás keretében olyan programok megvalósítására is sor kerül, amelyek elősegítik a betegek gyorsabb és hatékonyabb diagnosztizálását. A közös projekt során az innovatív gyógyszercég és az intézet nagy hangsúlyt fektet a tüdőgyógyász szakorvosok és betegek megfelelő edukációjára is.Az együttműködés eredményeként lehetőség nyílik továbbá az alapellátás és a működő tüdőgondozói hálózattal való szorosabb kapcsolat kiépítésére.   

„„Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet a tüdőgyógyászati ellátás legmagasabb progresszivitási szintjét képviselő országos jelentőségű és hatáskörű centrum. Számunkra mindig is fontos volt a betegek lehető legmagasabb szintű ellátása, megfelelő minőségű tájékoztatása, a korszerű diagnosztikus, valamint terápiás lehetőségek alkalmazása. A klinikai munkát tradícionálisan kísérik kutatási törekvéseink, amit részben az intézet kutató egységeivel, részben hazai és nemzetközi külső partnerekkel kollaboráció keretein belül igyekszünk megvalósítani. A most létrejött szakmai partnerségnek köszönhetően várhatóan hatékonyabbá válik az érintett betegek felkutatása, a korai, pontos diagnózis felállítása, a betegellátás és gondozás biztosítása, valamint a halálozási arány csökkentése” – emelte ki Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológia Intézet főigazgató főorvosa. 

Legolvasottabb cikkeink