• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

A legújabb generációs PET/CT rendszer segíti a betegellátást

Hírek 2023.11.24 Forrás: Weborvos
A legújabb generációs PET/CT rendszer segíti a betegellátást

Magyarországon elsőként a ScanoMed Nukleáris Medicina budapesti központjában adták át a teljesen digitális diagnosztikai berendezést.

A ScanoMed Nukleáris Medicina budapesti központjában átadták Magyarország első, legújabb generációs, AI rekonstrukciót alkalmazó PET/CT berendezését, amely új korszakot nyit a diagnosztikában. A GE HealthCare Omni Legend PET/CT készülék áttörést jelent a nukleáris medicina képalkotó technológiában, hiszen a fejlett digitális detektor teljesítményére építve nagy felbontású, kiváló képeket hoz létre a klinikai hatékonyság és a diagnosztikai pontosság növelése mellett. Ez az innovatív technológia, a kiváló radiológiai megoldásokat felsorakoztató Aunt Minnie Europe szervezet, „Legjobb új radiológiai eszköz” díját nyerte el az idén - tudatták közleményben.

A PET/CT (pozitron emissziós tomográfia és számítógépes tomográfia) a nukleáris medicina kiemelt fontosságú diagnosztikai eszköze, amely a két különböző képalkotó módszert kombinálja egyetlen vizsgálatban. Az egyes eljárások önmagukban is hasznosak, de a kombinációjuk rendkívül értékes információt nyújt az egészségügyi szakembereknek a pontos diagnózis meghatározásában. Az Omni Legend egyedi tervezésű digitális detektora nagy felbontást, valamint megnövelt érzékenységet biztosít. A nagyobb érzékenység nemcsak rövidebb szkennelési időket és alacsonyabb sugárdózist eredményezhet, hanem az elváltozások kimutathatóságát is növeli.

„A pontos diagnosztika elengedhetetlen a helyes terápia kiválasztásához. A ScanoMed Kft. budapesti és debreceni központjában elsősorban onkológiai betegek PET/CT vizsgálatait végezzük, valamint Debrecenben emellett SPECT/CT vizsgálatok is történnek. Kiemelt jelentőségűnek tartjuk, hogy a legkorszerűbb berendezéseket használjuk, szem előtt tartva a betegkomfortot és a betegbiztonságot. Ehhez járul hozzá a budapesti központban átadása került GE HealthCare Omni Legend PET/CT kamera és ezt fogja támogatni Debrecenben a jövő év elején telepítésre kerülő Mediso gyártású AnyScan TRIO-TheraMAX SPECT/CT berendezés is. A precíz diagnosztikát mindkét esetben mesterséges intelligenciával kiegészített alkalmazások, nagy tapasztalattal és szaktudással rendelkező multidiszciplináris team biztosítja.” – osztotta meg az átadó során Dr. Garai Ildikó, a ScanoMed orvosigazgatója.

„Világszerte, évente több mint 1 milliárd beteget látnak el ügyfeleink a GE HealthCare technológia segítségével. Büszkék vagyunk arra, hogy a közép- és kelet-európai régióban Varsó mellett itt Budapesten, a ScanoMed-nél helyezhetjük üzembe a legújabb, csúcstechnológiát képviselő Omni Legend diagnosztikai készüléket. Ez az innovatív berendezés is a már önálló GE HealthCare ambíciótját, tudását és tapasztalatát testesíti meg, amely a hatékonyabb és eredményesebb betegellátást, személyre-szabott egészségügy és a teranosztika megvalósítását teszi lehetővé. Örömmel tölt el bennünket, hogy az onkológia és neurológia területén hatalmas szaktudással és tapasztalattal rendelkező ScanoMed ismét a GE HealthCare technológiát választotta” – emelte ki beszédben Földvári Jutas Szvilen, a GE HealthCare közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatója.

Az ünnepélyes átadóra a ScanoMed és a GE HealthCare vezetősége mellett a szakmai közönség is meghívást kapott. Az átadót követő bemutató során megismerhették a radiológiában új perspektívákat nyújtó berendezés technikai tulajdonságait, amelyek a páciensek gyorsabb és hatékonyabb ellátását segítik elő.

„Azzal, hogy egy ilyen gyors készülékünk van és időegység alatt a korábbinál több beteget tudunk vizsgálni, valamelyest talán rövidíteni tudjuk a várólistákat. Ugyanakkor az izotópfelhasználás csökkentésének lehetősége a költséghatékonyság és a manapság valóban nagyon fontos környezettudatosság szempontjából sem elhanyagolható tényező. A továbbra is kiváló, sőt kiválóbb képminőség számunkra, leletező orvosok számára elősegíti a diagnosztikus pontosságot, csökkenti az álpozitivitások és álnegativitások előfordulását. Ez aztán végső soron a klinikusoknak könnyítheti meg a korrekt terápiás döntéshozatalt, javítva a betegek gyógyulási esélyeit.” - foglalta össze Dr. Szabó Péter, a ScanoMed budapesti központjának PET/CT részlegvezető főorvosa az eddigi tapasztalatokat.

A ScanoMed és a GE HealthCare közös célja, hogy szolgáltatásaival, egyedülálló technológiájával folyamatosan növelje a betegellátás színvonalát. A most átadott Omni Legend PET/CT berendezést úgy tervezték, hogy növelje a működési hatékonyságot, enyhítse a vizsgálattal járó esetleges stresszt és fokozza a diagnosztikai teljesítményt, ezáltal is segítve a betegek gyógyulását és az egészségügyi szakemberek munkáját.

Legolvasottabb cikkeink