A légútinál gyorsabban nő a táplálkozási allergiák előfordulása
Hírek
2019.08.13 Forrás: MTI
Egyre kevesebb természetes élelmiszert fogyasztanak az emberek, és rengeteg tartósítószer, mesterséges anyag kerül a szervezetükbe.
Gyorsabban nő a táplálkozási allergiákban érintett emberek száma, mint a légúti allergiákkal érintetteké - közölte a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke kedden az M1 aktuális csatornán. Póta György azt mondta, ennek oka, hogy egyre kevesebb természetes élelmiszert fogyasztanak az emberek, és rengeteg tartósítószer, mesterséges ízfokozó, színezék kerül a szervezetükbe.
A glutén- és laktózérzékenyek száma is a táplálkozási hiba miatt gyarapszik, mert az egészségtelen étrend provokálja a szervezetet - tette hozzá. Jelezte, emiatt egyre fiatalabb korban alakulnak ki az allergiák.