• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

A növekedés eszköze lehet a vállalati mobilitás

Hírek Forrás: Weborvos

A 2013-as év vízválasztó lehet a vállalati infokommunikációs szolgáltatások terén.

Az okoskészülékek előretörésével és a kiemelkedő sávszélességet kínáló 4G-hálózat kiépülésével a magyarországi cégek előtt korábban nem látott mértékű vállalati mobilitás felé nyílt meg az út. A megfelelő alkalmazások igénybe vételével jelentősen növelhető bármely cég költséghatékonysága. A magyar cégek versenyképességének növelése érdekében a T-Systems Magyarország május 15-étől dedikált vállalatimobilitás-kampányt indít - tudatta közleményében.

Az elhúzódó gazdasági válság közepette különösen fontossá vált, hogy a cégek növeljék hatékonyságukat, és a lehető legtöbbet hozzák ki a rendelkezésre álló szűkös erőforrásokból. A működés racionalizálása sok magyarországi vállalatnál az egyetlen lehetőséget kínálja a nyereségesség fenntartására. E törekvésükben a vállalatok fontos szövetségesévé váltak a legkorszerűbb infokommunikációs technológiák, ezek segítségével ugyanis a költséghatékonyság jelentős mértékben fokozható.

A Budapesten immár 99 százalékos lefedettséget kínáló, és az ország egész területén dinamikusan épülő 4G-hálózat korábban nem látott lehetőséget kínál a vállalati mobilitás megteremtésére: a nagy sávszélesség révén a cég minden munkatársa helyhez kötöttség nélkül végezhet olyan tevékenységeket, amelyeket korábban csak vezetékes szolgáltatás tudott biztosítani. A T-Systems Magyarország május 15-én induló, a közép- és nagyvállalati körnek szóló integrált kampánya keretében okoskészülékeket és széles körű vállalati alkalmazásokat kínál, valamint szakértői tanácsadással segíti a magyar cégeket a mobil vállalat megteremtésében.

„A 2013-as év vízválasztó lehet a vállalatoknak szóló infokommunikációs szolgáltatások terén. A nagy sávszélességű mobilitás és az ennek köszönhető élményszerű működés ugyanis számtalan olyan iparági megoldást hoz magával, amelyek javítják a hatékonyságot és megkönnyítik a kapcsolattartást" – hangsúlyozza Budafoki Róbert, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója. „Meggyőződésem, hogy nem követnünk, hanem alakítanunk kell a piaci trendeket. A T-Systems Magyarország ugyanis a vállalati mobilitáshoz szükséges minden szegmensben meghatározó szerepet tölt be: anyavállalatunk, a Magyar Telekom építi ki és működteti a nagy sávszélességű hálózatot, 4G-képes készülékeket kínálunk, valamint – és talán ez a legfontosabb – mobil vállalati alkalmazások egész tárházát bocsátjuk ügyfeleink rendelkezésére" – teszi hozzá.

A vállalatok „mobilizálódása" globális szinten immár elvitathatatlan trend. Két éven belül 7,5 milliárd darabra szökik fel a 802.11n szabványú mobil kommunikációs eszközök száma az ABI Research kutatóintézet szerint, és ugyanebben az időszakban 1,2 milliárd okostelefon kerül a globális piacokra. A készülék-eladásokon túl az azokon futó applikációk számában is robbanásszerű a növekedés: 2015-re globális szinten immár négyszer annyi mobilalkalmazást fejlesztenek majd, mint hagyományos PC-re szánt szoftvert.
Kutatások szerint jelenleg a vállalati tabletek használatában 69 százalék a levelezés, 67 százalék a távmunka aránya. A vállalati mobilitás azonban ennél jóval többről szól.

„A dashboard-alkalmazások segítségével a vállalat döntéshozói bármikor, bárhol naprakész információkkal rendelkezhetnek a cég teljes működéséről – pénzügyi, biztonsági vagy akár IT-rendszerek státuszáról -, ezek áttekintését könnyen kezelhető felületek, grafikonok, ábrák segítik" – emeli ki Borbás Sándor, a T-Systems Magyarország vállalatimobilitás-szakértője. „Az értékesítés, marketing, szolgáltatásmenedzsment területén pedig automatizált üzleti folyamatok, fejlett csoportmunka eszközök és jelentések támogatják a terepen dolgozó értékesítők, a távolról bejelentkező ügyfélszolgálatosok vagy a vezetők munkáját. A példák még hosszan sorolhatók" – teszi hozzá.

A T-Systems Magyarország egy dedikált vállalati mobilitás microsite elindításával kíván hozzájárulni a magyarországi vállalatok mobilitásának növeléséhez. A microsite-on a látogatók a 4G-hálózat ismertetése és okoskészülék-ajánlatok mellett a T-Systems Magyarország teljes, a vállalati mobilitáshoz kapcsolódó alkalmazás-portfolióját is megtalálják. Tájékozódásukat minden egyes szolgáltatás esetében dedikált szakértő tanácsadók segítik. A microsite itt érhető el.

Legolvasottabb cikkeink