• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A Siemens Healthineers befejezte a Varian felvásárlását

Hírek 2021.04.16 Forrás: Radiologia.hu
A Siemens Healthineers befejezte a Varian felvásárlását

A személyre szabott, adatközpontú diagnózis és a precíziós rákellátás iránti növekvő igényt tudja kielégíteni a vállalat.

A német Siemens Healthineers AG tegnap bejelentette, hogy sikeresen befejezte az amerikai Varian Medical Systems Inc. felvásárlását. A felvásárlásról korábban 2020. augusztus 2-án adott hírt a radiologia.hu, olvasható a szakportálon.  

„A Varian segítségével a Siemens Healthineers fog rendelkezni a legátfogóbb portfólióval az egészségügyi technológiai szektorban, amely jelentős lehetőséget kínál a vállalat számára az értékteremtésre. Az integrált megközelítéssel a Siemens Healthineers új szintre emeli a rák elleni globális küzdelmet ” – mondta prof. dr. Ralf P. Thomas, a Siemens Healthineers AG felügyelőbizottságának elnöke. 

„Ennek a tranzakciónak a befejezésével most abban a helyzetben vagyunk, hogy együtt tegyünk meg két ugrást: egy ugrást a rákellátásban és egy ugrást az egészségügyre gyakorolt hatásunkban. Együtt létrehozunk egy erős és megbízható céget, amely képes támogatni az ügyfeleket és a betegeket a daganatos betegek ellátásának teljes folyamatában, valamint az összes klinikai úton” – jelezte dr. Bernd Montag, a Siemens Healthineers AG vezérigazgatója. 

„A Varian és a Siemens Healthineers átalakító kombinációja révén egyesült vállalatunk a személyre szabott, adatközpontú diagnózis és a precíziós rákellátás iránti növekvő igényt fogja kezelni, amely lehetővé teszi számunkra, hogy visszavágjunk a globálisan növekvő daganatos megbetegedések ellen” - mondta Chris Toth, a Varian vezérigazgatója. „Egyedülálló és egymást rendkívül jól kiegészítő portfólióink és képességeink összefésülésével támogatni fogjuk az onkológusokat és a betegeket abban, hogy jobb eredményeket érjenek el, és még közelebb kerülünk a ráktól való félelem nélküli világról alkotott elképzeléseink eléréséhez.” 

Az egyesült cég a képalkotás, a laboratóriumi diagnosztika, a mesterséges intelligencia és a kezelés egyedülálló, nagymértékben integrált portfólióját hozza létre a daganatok elleni globális küzdelemhez, amely jelentősen értéket teremthet. A felvásárlás tökéletesen illeszkedik a Siemens Healthineers stratégia felívelő szakaszához. A felvásárlás mai lezárásával a Varian várhatóan pozitívan járul hozzá a Siemens Healthineers nyereségéhez a következő 12 hónapban. Ezenkívül a Siemens Healthineers 2025-ös pénzügyi évben legalább évi 300 millió eurós nyereségnövelésre törekszik. 

A Varian és a Siemens Healthineers az „EnVision” elnevezésű, hosszú távú stratégiai partnerségre, egy átfogó digitális, diagnosztikai és terápiás ökoszisztéma létrehozására törekszik, amely magában foglalja az onkológiai kezelés menedzsmentjét. A Varian segítségével a Siemens Healthineers a mesterséges intelligencia által támogatott elemzéseket fogja felhasználni az adatközpontú precíziós ellátás fejlesztésének és megvalósításának elősegítése érdekében, valamint újradefiniálja a rák diagnózisát, az ellátást és a kezelés utáni túlélést. A Siemens Healthineers a korai és pontos felismerés, valamint a hatékonyabb diagnózis, a megnövekedett kezelési minőség és hozzáférés révén támogatja és felgyorsítja Varian céljait a daganatos betegek bizonytalanságának csökkentése és a daganatos betegséget túlélők számának növelése érdekében.

Legolvasottabb cikkeink