• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

A Siemens Healthineers befejezte a Varian felvásárlását

Hírek 2021.04.16 Forrás: Radiologia.hu
A Siemens Healthineers befejezte a Varian felvásárlását

A személyre szabott, adatközpontú diagnózis és a precíziós rákellátás iránti növekvő igényt tudja kielégíteni a vállalat.

A német Siemens Healthineers AG tegnap bejelentette, hogy sikeresen befejezte az amerikai Varian Medical Systems Inc. felvásárlását. A felvásárlásról korábban 2020. augusztus 2-án adott hírt a radiologia.hu, olvasható a szakportálon.  

„A Varian segítségével a Siemens Healthineers fog rendelkezni a legátfogóbb portfólióval az egészségügyi technológiai szektorban, amely jelentős lehetőséget kínál a vállalat számára az értékteremtésre. Az integrált megközelítéssel a Siemens Healthineers új szintre emeli a rák elleni globális küzdelmet ” – mondta prof. dr. Ralf P. Thomas, a Siemens Healthineers AG felügyelőbizottságának elnöke. 

„Ennek a tranzakciónak a befejezésével most abban a helyzetben vagyunk, hogy együtt tegyünk meg két ugrást: egy ugrást a rákellátásban és egy ugrást az egészségügyre gyakorolt hatásunkban. Együtt létrehozunk egy erős és megbízható céget, amely képes támogatni az ügyfeleket és a betegeket a daganatos betegek ellátásának teljes folyamatában, valamint az összes klinikai úton” – jelezte dr. Bernd Montag, a Siemens Healthineers AG vezérigazgatója. 

„A Varian és a Siemens Healthineers átalakító kombinációja révén egyesült vállalatunk a személyre szabott, adatközpontú diagnózis és a precíziós rákellátás iránti növekvő igényt fogja kezelni, amely lehetővé teszi számunkra, hogy visszavágjunk a globálisan növekvő daganatos megbetegedések ellen” - mondta Chris Toth, a Varian vezérigazgatója. „Egyedülálló és egymást rendkívül jól kiegészítő portfólióink és képességeink összefésülésével támogatni fogjuk az onkológusokat és a betegeket abban, hogy jobb eredményeket érjenek el, és még közelebb kerülünk a ráktól való félelem nélküli világról alkotott elképzeléseink eléréséhez.” 

Az egyesült cég a képalkotás, a laboratóriumi diagnosztika, a mesterséges intelligencia és a kezelés egyedülálló, nagymértékben integrált portfólióját hozza létre a daganatok elleni globális küzdelemhez, amely jelentősen értéket teremthet. A felvásárlás tökéletesen illeszkedik a Siemens Healthineers stratégia felívelő szakaszához. A felvásárlás mai lezárásával a Varian várhatóan pozitívan járul hozzá a Siemens Healthineers nyereségéhez a következő 12 hónapban. Ezenkívül a Siemens Healthineers 2025-ös pénzügyi évben legalább évi 300 millió eurós nyereségnövelésre törekszik. 

A Varian és a Siemens Healthineers az „EnVision” elnevezésű, hosszú távú stratégiai partnerségre, egy átfogó digitális, diagnosztikai és terápiás ökoszisztéma létrehozására törekszik, amely magában foglalja az onkológiai kezelés menedzsmentjét. A Varian segítségével a Siemens Healthineers a mesterséges intelligencia által támogatott elemzéseket fogja felhasználni az adatközpontú precíziós ellátás fejlesztésének és megvalósításának elősegítése érdekében, valamint újradefiniálja a rák diagnózisát, az ellátást és a kezelés utáni túlélést. A Siemens Healthineers a korai és pontos felismerés, valamint a hatékonyabb diagnózis, a megnövekedett kezelési minőség és hozzáférés révén támogatja és felgyorsítja Varian céljait a daganatos betegek bizonytalanságának csökkentése és a daganatos betegséget túlélők számának növelése érdekében.

Legolvasottabb cikkeink