• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

A tavalyi év legjobb startup vállalkozása a Fitpuli

Hírek 2020.03.28 Forrás: Fitpuli
A tavalyi év legjobb startup vállalkozása a Fitpuli

A Fitpuli egy digitális vállalati egészségprogram, amely 6 életterületet támogat tudományosan igazolt módszerekkel.

A Magyar Innovációs Alapítvány és a Magyar Innovációs Szövetség közösen, immár 28. alkalommal meghirdetett Magyar Innovációs Nagydíj pályázatán összesen nyolc kategóriában díjaztak kiemelkedő műszaki, gazdasági és innovációs eredményeket. A Fitpuli a fiatal vállalkozások számára kiírt startup kategóriában szerepelt az első helyen.

A Fitpuli egy digitális vállalati egészségprogram, amely az egészséges életmód szempontjából kulcsfontosságú 6 életterületet, többek között a megfelelő mozgás, étkezés, alvásminőség és stresszkezelés, fejlesztésében támogat tudományosan igazolt módszerekkel. A programban elérhetők támogató videók, egyéni és csoportos kihívások, valamint a személyes adatelemzés révén ad motivációs visszajelzéseket. A Fitpuli a meglévő krónikus betegségek hatékonyabb menedzsmentjét is segíti, mindezt magas szintű adatbiztonság mellett.

Ez volt az első nyílt pályázat, amelyen elindultunk az alapításunk óta. Úgy éreztük, olyan fejlődési szakaszba léptünk, ahol már bátran megmérkőzhetünk más indulókkal – mondta dr. Oláh Dániel, a Fitpuli Kft. társalapítója és ügyvezetője. Hittünk abban, az egészség van olyan fontos téma, hogy felkelti a bírálók érdeklődését – tette hozzá dr. Békási Sándor, társalapító és termékfejlesztési vezető.

A Fitpuli speciális piaci résben fejleszt: egyesíti a vállalati egészségfejlesztés területét, ideértve annak orvos-szakmai hátterét és az életmódváltoztatás pszichológiai támogatását; valamint a digitális okoseszközök és szoftverek piacát, a személyes egészségügyi és életmód-adatok elemzésével és személyre szabott visszajelzésével kombinálva. 2019-ben egy év alatt az induló 5 ezerről 30 ezerre növelték az eladott licenszeik számát, megnégyszerezték a bevételüket, miközben a csapatuk 12 főről immár több mint 20 főre bővült. 

A nyugati országokban már néhány éve elindult, Magyarországon pedig most van felemelkedőben a vállalati egészségfejlesztés piaca – emelte ki Oláh Dániel. – A digitális megoldások azonban még itt is újdonságnak számítanak. Széles körű bevezetésük jelentősen olcsóbb, míg a megtérülésük egyértelmű, bizonyított és mérhető. Egy több ezer fős alkalmazotti létszámmal dolgozó nagyvállalatnak pedig egyáltalán nem mindegy, hogy hányan és mennyi ideig betegek a cégnél – egészséges szokások kialakításával komoly termelékenység növekedés érhető el, mindez pedig a vállalati hangulatra is pozitív hatással van.

A Fitpuli központi terméke a mobilalkalmazás formájában működő egészségprogram, amely jelenleg csak vállalati ügyfelek számára érhető el. A cég 2020-ban számos funkcióbővítés mellett a külföldi piacralépést készíti elő. Ennek első állomásaként sikerrel zárták az osztrák weXelerate bécsi akcelerátor programját idén januárban, és aktívan tárgyalnak külföldi partnerekkel.

Legolvasottabb cikkeink