• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti központ létesítése kezdődik Velencén

   Egynapos sebészeti központ létesítése kezdődik Velencén

  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

A transzplantált gyermekekért szerveznek jótékonysági árverést

Hírek 2021.11.29 Forrás: MTI
A transzplantált gyermekekért szerveznek jótékonysági árverést

A jótékonysági aukció Börcsök Enikő színművész és párja, Tóth József festőművész kezdeményezésére indult még 2016-ban.

Neves kortárs képzőművészek ajánlották fel alkotásaikat a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért közhasznú civil szervezet december 1. és december 15. között az axioart.com online felületén meghirdetett jótékonysági árverésére. A jótékonysági árverés célja az idén a járványhelyzet miatt nehéz anyagi helyzetbe került, szervátültetésre váró- és szervátültetett gyermekeket nevelő családok támogatása. Az idén összesen 31 festményt, grafikát, fotót bocsátanak árverésre - olvasható az alapítvány MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint írják, a jótékonysági aukció Börcsök Enikő színművész és párja, Tóth József festőművész kezdeményezésére indult 2016-ban. Mindketten évek óta önkéntesként segítették az alapítvány munkáját, Börcsök Enikő az alapítvány kurátora is volt egészen tragikus haláláig. Művész barátaik önként felajánlott festményeit, szobrait és fotóit gyűjtötték egybe, hogy jótékonysági aukción értékesítsék a műtárgyakat, a befolyt pénzből pedig csaknem száz szervátültetett gyermek élményterápiás, rehabilitációs balatoni táborozását támogatták.

Az idei aukción ismert kortárs művészek - köztük Munkácsy Mihály-díjas alkotók - műveire lehet licitálni, többek között Albert László, Bartha Máté, Bernát András, Bullás József, Dombóvári Tamás, ef Zámbó István, Forgó Árpád, Haász Katalin, Halmi-Horváth István, Lévay Jenő, Macskássy Izolda, Tóth József, Ujj Zsuzsi, Verebics Katalin és Zvolszky Zita alkotásaira.

A közleményben Szalamanov Zsuzsát, az alapítvány kuratóriumának elnökét idézik, aki kiemelte: a csaknem két éve tartó járványhelyzet miatt a szokásos családi programokból alig tudtak valamit megvalósítani, de online és Csudamadár című magazinuk segítségével tartják a kapcsolatot a családokkal, segítik őket. Mint mondta, az elmúlt hónapokban sok család szorult anyagi támogatásra, megpróbálnak segíteni mindenkinek, aki megfelelő indokkal hozzájuk fordul. A rászorulókat eddig csaknem 4 millió forinttal segítették.

Az aukción szereplő alkotásokat december 1-jétőlwww.axioart.com felületén, valamint az SCH-Galériában (Budapest, VI. ker. Bajcsy-Zsilinszky út 37.) lehet megtekinteni.

Legolvasottabb cikkeink