• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

A vezető magánegészségügyi szolgáltatók többsége már tag

Hírek 2019.07.30 Forrás: MTI
A vezető magánegészségügyi szolgáltatók többsége már tag

A tiszta piaci viszonyok megteremtésével, a feketefoglalkoztatás visszaszorításával járulnak hozzá az egészségügyi ellátások javításához.

A FirstMed, az Istenhegyi Klinika, a Medserv és a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet csatlakozott a Primus Egyesülethez, amely így már tagjai között tudhatja a legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatók többségét - közölte az egyesület hétfőn az MTI-vel. 

A magánegészségügyi szolgáltatók érdekvédelmi szervezetének elnöke a tájékoztatás szerint a második fél évben is számít új belépőkre. Leitner György a csatlakozásokat egyértelmű piaci visszajelzésként értékelte, és továbbra is a megbízható, jogkövető és etikusan működő szolgáltatók támogatását tekinti az egyesület céljának. 

A Primus Egyesület két éve alakult 12 taggal, hogy a tiszta piaci viszonyok megteremtésével és a feketefoglalkoztatás visszaszorításával hozzájáruljon az egészségügyi ellátások javításához. 

A tájékoztatás szerint az egyesület tagjai 2018-ban 440 ezer orvos-beteg találkozót szerveztek, 5 milliónál is több diagnosztikai vizsgálatot végeztek, 25 milliárd forint árbevételt termeltek, 4,5 milliárd forint adót fizettek, és 3300 embernek adtak munkát. 

A szervezet becslése szerint a magánegészségügyi szolgáltatási piac dinamikusan, körülbelül évi 15 százalékkal növekszik, mértéke mintegy 300 milliárd forint. Ugyanakkor legalább 100 milliárd forint lehet a szürkegazdaságban e területen képződő forgalom.

A Primus 2018-ban létrehozta és bevezette a páciensek orientációját segítő "Minősített Magánegészségügyi Szolgáltató" védjegyet, amelyet szigorú szakmai minősítési eljárás végén szerezhetnek meg a szolgáltatók. 

A védjegyezési folyamaton elsőként az egyesület alapító tagjai mennek keresztül, ezután minden hazai privát szolgáltató számára lehetővé válik a védjegy megszerzése. Eddig öt szolgáltató - az Affidea Magyarország Kft., a Rózsakert Medical Center Kft., a Pozitron-Diagnosztika Kft., a Duna Medical Center Zrt. és a Doktor24 Cégcsoport - szerezte meg azt - közölte az egyesület.

Legolvasottabb cikkeink