• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Adomány a kórháznak, különleges macik a gyerekeknek

Hírek 2022.12.15 Forrás: Weborvos
Adomány a kórháznak, különleges macik a gyerekeknek

Több mint 12 millió forint értékű adománnyal támogatta a Bethesda Gyermekkórházat a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Több millió forint értékben támogatta tartós élelmiszerekkel és higiénés termékekkel a Bethesda Gyermekkórház működését a Magyar Református Szeretetszolgálat, valamint a kórházban ápolt gyermekeket Mentő Macikkal és mesekönyvekkel örvendeztették meg - tudatták közleményében.

A Magyarországi Református Egyház fenntartásában működő Bethesda Gyermekkórház amellett, hogy naponta több száz gyermek gyógyításáért felel, komoly hangsúlyt fektet az egészségügyi ellátás mellett arra is, hogy diakóniai- és szociális segítséggel próbálja támogatni a rászoruló családokat, gyerekeket, munkatársakat. Ebben a szolgálatban fontos segítséget jelentenek az intézmény számára eljuttatott adományok, hiszen ezeknek köszönhetően a kórházban ápolt gyermekek részére biztosíthatnak olyan termékeket és eszközöket, melyeket hátrányos helyzetük miatt a család nem tudna megadni számukra. Az adventi időszakban a Magyar Református Szeretetszolgálat a Bethesda Gyermekkórház részére több mint 12 millió forint értékű adományával fejezte ki megbecsülését és köszönetét azért a munkáért, melyet a beteg gyermekek gyógyításáért végeznek. 

Az intézmény nevében dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója fejezte ki köszönetét az adományért és az együttműködésért: „Nagyon jó látni, hogy a Szeretetszolgálat fejlődik, országos szervezetté érett és a nagy karitatív szervezetek egyikévé vált. Hasonló utat jártunk be mi is, hiszen kis kórházból nagy kórház lettünk, rengeteg nemzetközi programban és kutatásban vagyunk benne. Egyre nagyobb az a fogaskerék, ami forog a maga tengelyében, de azt tapasztaljuk, hogy ha egymáshoz kapcsolódunk, akkor ez az erő megsokszorozódik. Ezért is öröm számunkra, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Bethesda Gyermekkórház figyel egymásra, segítjük egymást, és ezzel a jó kapcsolattal megsokszorozzuk erőforrásainkat.”

A december 15-én átadott támogatás közel 7,5 millió forint értékű tartós élelmiszert és higiénés terméket tartalmaz a kórház számára, a gyermekek részére pedig érzékenyítő mesekönyvekkel és ötezer darab Mentő Mackó plüssfigurával teszi örömtelibbé az osztályokon töltött napokat az egyházi karitatív szervezet. Az átadáskor a plüssmackók születésére emlékezett vissza Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója: „Olyan adományruhákból kezdtünk el macikat varrni, amelyek már nem méltóak arra, hogy továbbadjuk azokat. Éppen ezért fordulhat elő, hogy nagyon különbözőek lesznek a macik, pedig mindegyiküket hozzáértő, megváltozott munkaképességű kollégáink készítik. Felmerülhet a kérdés, hogy de akkor miért nem tökéletesek? Hiszem azt, hogy a maciknak nem kell egyformának lenni, ugyanis mi sem vagyunk egyformák, de Isten így is szeret minket, a különbözőségeinkkel és hibáinkkal együtt. Ez a valódi kegyelem, amiért hálásak lehetünk.”

Az adományok hivatalos átadását követően a kórházban ápolt gyermekeket is meglátogatta a szeretetszolgálat ügyvezetője, aki az első plüssmackókat is átnyújtotta a kis betegek részére.

Legolvasottabb cikkeink