• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

   Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

Adomány az étkeztetés fejlesztésére a Heim Pálban

Hírek 2022.08.05 Forrás: Weborvos
Adomány az étkeztetés fejlesztésére a Heim Pálban

Az egyre növekvő diétás igények kiszolgálásához elengedhetetlen a konyhai fejlesztés.

Több mint 4,1 millió forintot adományozott egy júniusi gyűjtési akció nyomán a Chio és Pom Bär termékek gyártója, illetve a SPAR Magyarország a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet számára. A kórházban naponta 600 adag ételt készítenek, aminek a fele kímélő vagy diétás menü, ezért szükség van a konyhai technológiai háttér fejlesztésére. Az adományt olyan berendezések vásárlására fordíthatja a kórház, amelyben az eddiginél gyorsabban lehet egészségesebb ételeket készíteni a gyerekek és a kísérő szüleik számára - tudatták közleményben az adományozók.  

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati intézetben évente közel 34 ezer fekvőbeteget látnak el. Több, mint ezer covidos beteget is kezeltek a pandémia idején. Az orvosok tapasztalata szerint a gyerekeknél egyre gyakoribb az ételallergia valamilyen formája, és ezt a kórházi ellátásnál is figyelembe kell venni. –„Ritkán gondolunk bele, hogy a magas színvonalú orvosi kezelés mellett mi mindenre van még szükség ahhoz, hogy a gyerekek minél hamarabb elhagyhassák a kórházat. Ebben az étkezésnek is fontos szerep jut. Intézetünkben közel negyvenféle kímélő vagy diétás menüt is készítünk, attól függően, milyen betegséggel fekszik bent nálunk egy gyerek, vagy hogy milyen ételallergiája van. Természetesen a gyermeküket kísérő szülők egyedi ételérzékenységére is ügyelnünk kell”- mondta Palócz Norbert gazdasági igazgató. 

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány elnöke szerint . –„Az előírások szerinti, a gyerekek számára megfelelő összetételű étrend egyszerűbb és gyorsabb elkészítéséhez egy nagy kapacitású párolót és egy rostsütőt vásárol a kórház. Emellett több speciális tálalóeszközre is szükség van, amelyek higiénés mosogatásához további nagyteljesítményű mosogatógép beszerzése is szükséges” – mondta Pataki János. A kórház tervei között szerepel minél több friss zöldség és gyümölcs tálalása is, amihez pedig zöldség- és gyümölcsszeletelő gépet kell beszerezni.

– „Büszkék vagyunk, hogy segíthettünk. Számunkra kimondottan ösztönző erővel bírt, hogy az adománygyűjtéssel támogathattuk az ország legnagyobb gyerekkórházának konyhai infrastruktúra-fejlesztését. Bár a snackfogyasztás és a kórházi étkeztetés természetesen két teljesen különböző élethelyzethez kötődik, mégis ugyanaz a törekvés húzódik meg mindkettő mögött. Ahogy ezzel a fejlesztéssel a kórházban egyre egészségesebb ételeket készítenek a beteg gyerekeknek, mi is folyamatosan fejlesztjük a termékeink receptúráit, szem előtt tartva nem csak az élvezeti értéküket, hanem a táplálkozás-élettani hatásukat is” – mondta Lukács Dénes Instersnack Magyarország ügyvezetője.

– „Az egészségügyben dolgozó honfitársaink példátlan teljesítményt nyújtanak nap mint nap, nem tudjuk kifejezni azt a hálát és köszönetet, amellyel tartozunk nekik valamennyien. A felelős vállalatok, mint a SPAR Magyarország és az Intersnack úgy tud a leghatékonyabban támogatni olyan fontos témákat, mint a gyógyítás és gyógyulás, ha hasonló összefogások keretében megteremti a lehetőséget arra, hogy a vásárlókkal közösen adományok, támogatások gyűljenek a nemes célok érdekében. Büszkék vagyunk rá, hogy a SPAR egy olyan vállalat és dolgozói közösség, amely odafigyel a társadalmat érzékenyen érintő témákra, és aktívan cselekszik, illetve példát mutat” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője - a közlemény szerint.

(Fotó: Avantgarde Group/Tyukodi László - balról jobbra: Palócz Norbert, Pataki János, Székely-Németh Petra, Lukács Dénes.)

Legolvasottabb cikkeink