• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Adományból fejleszthette eszközparkját a Peter Cerny Alapítvány

Hírek 2022.04.01 Forrás: Weborvos
Adományból fejleszthette eszközparkját a Peter Cerny Alapítvány

Az idén 33 éve működő koraszülöttmentő szervezet rekordadományhoz jutott a Shell jóvoltából.

A Shell Hungary zRt. képviselői márciusban átadták a Peter Cerny Alapítványnak (PCA) a legutóbbi adománygyűjtő akciójuk keretében beszerzett létfontosságú eszközöket. A lélegeztetési metodikát fejlesztő szoftver, újszülöttek újraélesztésének gyakorlását segítő bábu, kisbabák kezeléséhez az optimális gyógyszerbevitelt biztosító speciális eszköz és tartozékai, Polaroid fényképezőgép, amivel a babákat megörökítik az édesanyjuk számára, hogy mindig maguk mellett érezhessék őket, valamint a mentőszolgálat dolgozóinak készült speciális munkaruházat is szerepelt az alapítvány tavalyi kívánságlistáján. Az eszközök beszerzését a Shell egy erre a célra dedikált akcióval és külön felajánlással támogatta.

A Shell Hungary zRt. a kezdetektől, 1989 óta segíti a PCA Mentőszolgálat működését. Amellett, hogy egész évben biztosítja az alapítvány mentőautóinak üzemanyag-ellátását, a Shell a ClubSmart programban résztvevő törzsvásárlói körében egyedi akciókat is indít, hogy forráshoz juttassa az általa támogatott szervezeteket. Így történt ez tavaly év végén is, amikor más célok mellett a korababák életkörülményeit javító eszközök beszerzéséhez kezdett gyűjtésbe a nagyvállalat. Ehhez csatornaként használta a Shell ClubSmart Jótevők programját, amely már 15 éve működik sikeresen, az előző évhez képest 2021-ben a Shell Hungary zRt. hűséges vásárlói megduplázták ClubSmart pont felajánlásaikat.

A ClubSmart Jótevők összesen 3 114 868 pontot ajánlottak fel az akció ideje alatt a Peter Cerny Alapítvány részére. Ezt egészítette ki további 1 000 000 ClubSmart ponttal a Shell Hungary zRt. felajánlása. Az 1 000 000 pontot az energiaipari nagyvállalat a Facebook oldalán december közepén lezajlott szavazás alapján ítélte oda. A szavazáson három szervezet, a Peter Cerny Alapítványon kívül a ClubSmart Jótevők további pontfelajánlásaiból szintén részesülő Gézengúz Alapítvány és az SOS Gyermekfalvak között választhattak a Shell közösségi média oldalának követői. Miután a szavazás győztese a Peter Cerny Alapítvány lett, az összesen gyűjtött 4 114 868 pontot felhasználva mostanra megvalósulhatott az alapítvány eszközparkját érintő fejlesztés.

„Alapítványunk mindennapjait a kiszolgáltatott csöppségek számára végzett segítségnyújtás teszi ki, így hozzájárulásával minden támogató partnerünk óriási terhet vesz le a vállunkról. A Shell Hungary zRt-hez régi, sikeres együttműködés köt bennünket, és mély megnyugvással tölt el a tudat, hogy a körülményektől függetlenül számíthatunk a vállalatra. A most kapott eszközök biztosítják a zökkenőmentes és magas színvonalú munkavégzésünket, valamint lelki támaszt nyújtanak a nehéz élethelyzettel küzdő családok számára” - tette hozzá Dr. Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítvány kuratóriumának elnöke.

 

Legolvasottabb cikkeink