• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Adománygyűjtő SUP-túra a Balatonon

Hírek MA 10:32 Forrás: Magyar Szervátültetettek Szövetsége
Adománygyűjtő SUP-túra a Balatonon

A rászoruló szervátültetett családokat támogatják a 180 km-es SUP-túrával.

Jótékonysági evezéssel gyűjt adományt a rászoruló szervátültetett családok megsegítésére a Duna420 SUP-csapata: július 12–16. között körbeevezik a tavat a Balaton180 Adománygyűjtő SUP Teljesítménytúrán. A 180 kilométeres, ötnapos karitatív evezésen ingyenes SUP-oktatást is tartanak gyerekeknek a legnépszerűbb balatoni strandokon. A cél az aktív kikapcsolódás, a vízi sportok népszerűsítése.

Nemes céllal evezi körbe a Balatont a Duna420 SUP-csapata: az adománygyűjtő túra célja, hogy szervátültetett gyermekeket nevelő, nehéz helyzetbe került családokat támogasson. A Balaton180 Adománygyűjtő SUP Teljesítménytúrát 2024. július 12–16. között rendezik meg, együttműködve a Magyar Szervátültetettek Szövetségével. A Duna420 SUP-csapata 5 nap alatt evezi körbe a Balatont, és összesen mintegy 180 kilométert tesznek meg.

A teljesítménytúra célja elsősorban az, hogy pénzbeli adományokat gyűjtsön olyan családoknak, amelyek transzplantált gyermeket nevelnek, és nehéz élethelyzetbe kerültek.

„A támogatott családok egyike két májtranszplantált kisgyermeket nevel, és a házuk tragikus módon leégett. Egy másik háromgyermekes család, ahol a középső kisfiú májátültetésen esett át, azért került kilátástalan helyzetbe, mert egy gátlástalan vállalkozó elvitte a házfelújítási hitelüket. Szeretnénk segíteni egy állami gondozásból kikerült veseátültetett lánynak, aki önálló életet szeretne kezdeni, valamint egy családnak, ahol mindhárom gyerek genetikai vesebetegséggel küzd. Mindannyiuknak égető szükségük van az odafigyelésre és az anyagi segítségre, és ez csak a jéghegy csúcsa” – fogalmazott Dr. Grózli Csaba, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége stratégiai és orvos igazgatója, az esemény egyik szervezője.

Elmondta azt is, hogy tavaly a Dunát evezték végig, és akkor a sikeres karitatív akcióval 2,4 millió forintot gyűjtöttek. Idén szeretnék megduplázni ezt az összeget, és 4-5 millió forint támogatást gyűjteni a rászorulóknak.

A csapat küldetésének érzi a balatoni vízitúrázás, a supozás és a mindennapos mozgás népszerűsítését is. Megfogalmazott céljuk, hogy a nyaralás, a strandolás ne csak a passzív pihenésről szóljon, és minél több emberrel sikerüljön megszerettetni az aktív kikapcsolódást, a vízi sportokat. A csapat napi 40 kilométert fog megtenni a Balatonon a teljesítménytúra öt napja során, és közben nem csupán a tó kivételes szépségét mutatja be, hanem a figyelmet is fel akarja hívni a SUP biztonságos használatára.

A SUP – amit magyarul állószörfnek vagy állva evezésnek fordíthatunk – könnyen elsajátítható vízi sport, túrázásra, edzésre, jógázásra, versenyzésre egyaránt alkalmas. 

Biztonságos használata életeket menthet, ezért a Duna420 SUP-csapat tagjai a Balaton180 program 4 napján népszerű strandokon tartanak ingyenes gyakorlati oktatást, elsősorban gyerekeknek, az alábbi helyszíneken.

07. 12. Keszthely, Városi strand

07. 13. Balatonföldvár, Keleti strand

07. 15. Csopaki strand és Balatonfüred

07. 16. Révfülöp, Szigeti  strand

Az adománygyűjtő túra szervezői köszönettel fogadnak minden adományt, az összeg nagyságától függetlenül. Akár már egy lángos árával is sokat segíthetnek a támogatók.

Az átutalásokat a Magyar Szervátültetettek Szövetsége számlaszámára várják: OTP Bank 11709002-20045106, vagy online fizetéssel a szövetség weboldalán