• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Affidea Páciensportál: lelet a felhőben

Hírek 2020.07.14 Forrás: Weborvos
Affidea Páciensportál: lelet a felhőben

Az Affidea elsőként teljes értékű felhőmegoldással váltja ki a képalkotó vizsgálatok anyagának adathordozón történő átadását.

Magyarország vezető magánegészségügyi szolgáltatója, az Affidea Magyarország Affidea Páciensportál néven elindította ügyfélportálját, amelyen páciensei biztonságos felületen tekinthetik meg, tárolhatják, illetve oszthatják meg képalkotó diagnosztikai vizsgálataik eredményét. A több hónapos fejlesztéssel bevezetett modern, felhőalapú megoldásnak köszönhetően a vizsgálat után – a gyorsabb diagnózis érdekében – a beutaló orvosok is hozzáférhetnek az MR-, CT- röntgen- és mammográfiás vizsgálatok megosztott képanyagához - adta hírül közleményben a szolgáltató.

A szigorú uniós GDPR-szabályozás rendelkezéseit is maradéktalanul teljesítő Affidea Páciensportál elindításával az Affidea jelentős előrelépést tett a leletátadás folyamatának egyszerűsítésében. Ezzel az Affidea elsőként teljes értékű felhőmegoldással váltja ki a képalkotó vizsgálatok anyagának adathordozón történő átadását.

“Magyarország vezető magánegészségügyi szolgáltatójaként feladatunknak és felelősségünknek is érezzük, hogy az iparág digitalizációját elősegítsük. A mesterséges intelligenciára épülő diagnosztikai megoldások bevezetése mellett, idén ennek a leglátványosabb és leginkább ügyfélbarát eleme a páciensportálunk elindítása. Nem pusztán egy kényelmi szolgáltatásról van szó, hanem új, hatékony eszközről pácienseink kezében, amellyel egészségüket, terápiájukat és gyógyulásukat még jobban nyomon követhetik.” – fogalmazott Leitner György, az Affidea Magyarország vezérigazgatója.

Hozzátette: az új páciensportál nemcsak hatékonyabbá és zöldebbé teszi az Affidea működését, de lehetővé teszi a diagnózisok elkészítéséhez szükséges idő lerövidítését, és javítja pácienseik ügyfélélményét is. Többé nem fordulhat elő, hogy egy hibás vagy nem-kompatibilis CD vagy USB miatt egy vizsgálat adatait az ügyfél elveszti, illetve az adatok tárolásához nem szükséges egy adathordozót évekig megőrizni. Az Affidea Páciensportál a rendszerezésben is segít, hiszen alkalmazásával a páciensek egy felületen férhetnek hozzá kórtörténetük időrendbe állított részleteihez.

Az Affidea Páciensportál előnyei:

●        Az ügyfélportálon keresztül a páciensek egy felhasználóbarát felületen keresztül érhetik el vizsgálati eredményeiket, leleteiket, illetve a képalkotó diagnosztikai vizsgálataik teljes képanyagát.

●        A platform kialakításának köszönhetően ezek az adatok nemcsak állandóan rendelkezésre állnak, de biztonságosan megoszthatók és átadhatók (pl.: beküldő orvosnak, kezelő intézménynek, terapeutának).

●        Miután az ügyfél megosztotta a vizsgálati adatait a beküldő orvossal, ők a vizsgálatot követően hozzáférnek pácienseik képalkotó diagnosztikai anyagaihoz. A portál rendelkezésre állása folyamatos.

●        A széles körben használt Picture Archiving & Communication System (PACS) rendszernek köszönhetően nemcsak a fájlok tárolása, de elektronikus átadásuk is egyszerű és biztonságos.

●        Az Affidea Páciensportál bevezetésével minimálisra csökkenthető a ritka, de rendkívül bosszantó adathordozó hibából származó adatvesztés - áll a közleményben.

Legolvasottabb cikkeink