• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Átadták a jótékonysági akcióban gyűjtött eszközöket

Hírek 2022.11.14 Forrás: Weborvos
Átadták a jótékonysági akcióban gyűjtött eszközöket

13528 rajzeszköz gyűlt össze a sérült gyermekek és fiatalok javára a Varázsceruza jótékonysági akcióban.

Idén már harmadik alkalommal indította el a Civilút Alapítvány a Varázsceruza jótékonysági gyűjtést, amelyben rajzeszközöket, elsősorban színes ceruzákat gyűjtöttek a fogyatékossággal élő, sérült gyermekek és fiatalok számára. A kezdeményezés sikerét, társadalmi elismertségét mutatja, hogy idén már 13528 rajzeszköz gyűlt össze, amelyet az Alapítvány két részletben adott át az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) tagjainak, tagszervezeteinek a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) közreműködésével.

Az ÉFOÉSZ által szervezett Sérült Gyermekek Napján – szeptember 12-én – mintegy 8000 rajzeszközt adott át az Alapítvány személyesen a sérült gyermekeknek és fiataloknak. Majd az azóta összegyűlt adományokat Ipolytölgyesen, a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Erzsébet Otthonában adta át Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora Szalai Zsuzsanna intézményvezetőnek és Korponai Hajnalkának, az ÉFOÉSZ koordinátorának október 24-én - számolt be róla most a civilszervezet.

- Immár hagyománynak is tekinthető, hogy a rajzeszközöket két „részletben” adjuk át: a Sérült Gyermekek Napján személyesen ajándékozzuk meg az érintetetteket, majd az adománygyűjtés záróeseményét egy intézményben tartjuk, jelezve, hogy azokra is gondolunk, azok arcára is mosolyt rajzolunk, akik valamilyen okból nem tudtak részt venni az állatkerti eseményen – mondta Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora. Hozzátette: a Szent Erzsébet Otthonból az ÉFOÉSZ és az SZGYF közreműködésével további intézményekhez viszik el az adományokat.  

A Szent Erzsébet Otthon lakói nagy örömmel fogadták az ajándékokat, ugyanis az intézményben számos terápiás foglalkozást szerveznek a gondozók, egyebek között rajzolnak, színeznek a sérült fiatalok, de díszeket, dekorációkat is alkotnak. A Civilút Alapítványt is meglepték egy saját készítésű dekorációval 

- Ezúton is köszönjük a felajánlásokat, adományokat, amelyekkel 13528 mosolyt rajzolhattunk a sérült gyermekek arcára – mondta Gulyás Andrea.