• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Az államtitkár is elment az újbudai EgészségPart-ra

Hírek 2019.09.22 Forrás: MTI
Az államtitkár is elment az újbudai EgészségPart-ra

Nagy felelősség hárul az egyénre, hiszen 50 százalékban az életmód határozza meg az ember egészségi állapotát.

Az egészséges életmód, a megelőzés kerül ismét fókuszba az Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és az újbudai önkormányzat közös EgészségPart elnevezésű rendezvényén vasárnap. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár a megnyitón arról beszélt, az ilyen programok alkalmasak arra, hogy közelebb jussunk az egészséges életmód kialakításához, segítséget kapjanak az emberek a betegségek megelőzésében. Kiemelte, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sokat dolgozik a megelőzés érdekében, és támogatásáról biztosított minden olyan mozgalmat, rendezvényt, amivel egészségnyereség érhető el.

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere arról beszélt, hogy a kerület évek óta arra törekszik, hogy minél több sportolási lehetősége legyen az itt lakóknak: futópályákat, szabadtéri kondiparkot hoztak létre sok helyen. Kiemelte, az egészségügy területén is történtek fejlesztések. Ezek között említette az új gyermekegészségügyi centrum építését. Az épület szerkezeti kialakítása elkezdődött, az építkezés első üteme februárra befejeződik - tette hozzá.

Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az egészség megőrzésében nagy felelősség hárul az egyénre, hiszen 20 százalékban a környezeti hatások, 20 százalékban a genetika, 10 százalékban az egészségügyi ellátás színvonala és 50 százalékban az életmód határozza meg az ember egészségi állapotát. Hozzátette, a kormány megbecsüli az orvosokat, az egészségügyben dolgozókat, és az ilyen típusú rendezvények nemcsak a közösségek erősítését szolgálják, hanem a helyes életmód kialakításában is nagy segítséget nyújtanak.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója is a betegségek megelőzésének fontosságát emelte ki. Éppen ezért  - mondta - a mentőszolgálat évek óta nagy hangsúlyt fektet a laikus életmentés megismerésének fontosságára, annak oktatására. Ennek köszönhetően az elmúlt két évben sikerült megduplázni a sikeres újraélesztések számát - emelte ki.

Király Nóra, a (Ficsak) alapítója, Újbuda alpolgármestere azt mondta, itt minden az egészségről szól, a rendszeres testmozgás, az egészséges táplálkozás és a lelki egészség köré szerveződnek a programok. Úgy vélte, a gyerekeknek a szülők mutathatnak példát az egészséges életmód terén is, hogy a kicsik felnőve egészséges emberek váljanak. A XI. kerületi Feneketlen-tó melletti rendezvényre az egészséges életmódhoz kötődő családi programokkal, szűrővizsgálatokkal, dietetikus tanácsadással, életmódvezetési tanácsokkal, kézműves-foglalkozásokkal, sportprogramokkal és ismert fellépőkkel várják az érdeklődőket a szervezők.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink