• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Az Asklepios-Med orvos-képzőművész kiállítássorozatot szervez

Hírek 2023.03.16 Forrás: Weborvos
Az Asklepios-Med orvos-képzőművész kiállítássorozatot szervez

Minden magyar orvos, fogász, gyógyszerész, tudományos kutató, ápoló, asszisztens, gyógytornász, szociális munkás részt vehet.

Az Asklepios-Med mint egészségügyi és kutató-fejlesztő intézmény-közösség (www.asklepios-med.eu) egy szegedi székhelyű, de széles nemzetközi együttműködésekkel rendelkező tudományos konzorcium szakmai munkáján túl alkotó- és előadóművészettel, művészeti kiegészítő tevékenységgel, valamint kulturális örökség védelmével foglalkozik. "Jómagam, mint a cégek irányítója, egyben praktizáló orvos és tudományos kutató is vagyok", írja prof. dr. Palotás András. Az Asklepios-Med így nem csak a szakma, de a magyar művészet ápolása iránt érez elkötelezettséget: legfőbb cél a kettő ötvözése, tehát a hazai egészségügyben dolgozó szak- és naïv művészek felkarolása, olvasható a felhívásban.

A kiállítássorozat célja, hogy az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek, tudományos kutatók, ápolók, asszisztensek és egyéb szakdolgozók – kevés szabadidejükben, általában kedvtelésből, saját vagy szűkebb környezetük szórakoztatására alkotott, de a nyilvánosság előtt esetleg eddig még soha be nem mutatott – művészettel kapcsolatos munkái (festmények, szobrok, stb) részére kulturális múlttal rendelkező helységekben bemutassák. 

Mivel a korábbi rendezvényeiket a szomszédos országok orvosi kamarái, egészségügyi minisztériumai, valamint határainkon túli doktorok is kiemelt érdeklődéssel kísérték, kiállítás-sorozatunk nemzetközi szintű rendezvénnyé nőtte ki magát. Az egyre nagyobb külföldi elismertségnek örvendő eseményeinken külföldi orvos-kollégák rendszeresen nagy számban képviseltetik hazájukat, pl. Ausztria, Szlovákia, Svájc, Lengyelország, Csehország, Anglia, Egyiptom, Uruguay, stb. Terveink szerint folytatni kívánjuk a nemében egyedül-álló és immáron méltán rangosnak nevezett nemzetközi kezdeményezésünket.

Az Asklepios-Med által szervezett kiállítássorozat következő állomásának a művészetek, a kultúra és a tudomány, valamint nem utolsósorban a turizmus egyik kiemelkedő európai városa, Bécs ad otthont.

A megnyitóra 2023. május 10-én (szerda) 3 órakor kerül sor a Magyarország Bécsi Nagykövetsége galériájában (Botschaft von Ungarn in Wien, A-1010 Bécs, Bankgasse 4-6, Ausztria).

Ha valaki alkotóként, kiállítói minőségben részt kíván venni a tárlaton, úgy legkésőbb 2023. március 31-én éjfélig jelentkezhet. 

A részvételi szándékot itt lehet jelezni

Legolvasottabb cikkeink