• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

   Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

   Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Az Asklepios-Med orvos-képzőművész kiállítássorozatot szervez

Hírek 2023.03.16 Forrás: Weborvos
Az Asklepios-Med orvos-képzőművész kiállítássorozatot szervez

Minden magyar orvos, fogász, gyógyszerész, tudományos kutató, ápoló, asszisztens, gyógytornász, szociális munkás részt vehet.

Az Asklepios-Med mint egészségügyi és kutató-fejlesztő intézmény-közösség (www.asklepios-med.eu) egy szegedi székhelyű, de széles nemzetközi együttműködésekkel rendelkező tudományos konzorcium szakmai munkáján túl alkotó- és előadóművészettel, művészeti kiegészítő tevékenységgel, valamint kulturális örökség védelmével foglalkozik. "Jómagam, mint a cégek irányítója, egyben praktizáló orvos és tudományos kutató is vagyok", írja prof. dr. Palotás András. Az Asklepios-Med így nem csak a szakma, de a magyar művészet ápolása iránt érez elkötelezettséget: legfőbb cél a kettő ötvözése, tehát a hazai egészségügyben dolgozó szak- és naïv művészek felkarolása, olvasható a felhívásban.

A kiállítássorozat célja, hogy az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek, tudományos kutatók, ápolók, asszisztensek és egyéb szakdolgozók – kevés szabadidejükben, általában kedvtelésből, saját vagy szűkebb környezetük szórakoztatására alkotott, de a nyilvánosság előtt esetleg eddig még soha be nem mutatott – művészettel kapcsolatos munkái (festmények, szobrok, stb) részére kulturális múlttal rendelkező helységekben bemutassák. 

Mivel a korábbi rendezvényeiket a szomszédos országok orvosi kamarái, egészségügyi minisztériumai, valamint határainkon túli doktorok is kiemelt érdeklődéssel kísérték, kiállítás-sorozatunk nemzetközi szintű rendezvénnyé nőtte ki magát. Az egyre nagyobb külföldi elismertségnek örvendő eseményeinken külföldi orvos-kollégák rendszeresen nagy számban képviseltetik hazájukat, pl. Ausztria, Szlovákia, Svájc, Lengyelország, Csehország, Anglia, Egyiptom, Uruguay, stb. Terveink szerint folytatni kívánjuk a nemében egyedül-álló és immáron méltán rangosnak nevezett nemzetközi kezdeményezésünket.

Az Asklepios-Med által szervezett kiállítássorozat következő állomásának a művészetek, a kultúra és a tudomány, valamint nem utolsósorban a turizmus egyik kiemelkedő európai városa, Bécs ad otthont.

A megnyitóra 2023. május 10-én (szerda) 3 órakor kerül sor a Magyarország Bécsi Nagykövetsége galériájában (Botschaft von Ungarn in Wien, A-1010 Bécs, Bankgasse 4-6, Ausztria).

Ha valaki alkotóként, kiállítói minőségben részt kíván venni a tárlaton, úgy legkésőbb 2023. március 31-én éjfélig jelentkezhet. 

A részvételi szándékot itt lehet jelezni