• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Az egészségügy szereplői együtt futnak egy közös célért

Hírek 2019.09.25 Forrás: Weborvos
Az egészségügy szereplői együtt futnak egy közös célért

"Ha az egészségügyhöz kötődő emberek együtt, egy csapatban képesek mozdulni, akkor az utat mutathat sokak számára."

A 21 Nő az egészségügyért alapítvány és az egészségügy szinte valamennyi területének képviselői futócipőt húznak szeptember utolsó hétvégéjén, hogy megmutassák: összefogással és a személyes példamutatással bármit elérhetünk. Egészen különleges egészségismereti teszttel és orvosi tanácsadással is várnak minden érdeklődőt.

Gyógyszergyári, kórházi, érdekszervezeti vezetők, orvosok, kutatók, szakdolgozók, ápolók és hozzájuk csatlakozó az egészségügyért elkötelezett civil döntött úgy, hogy közösen, egy csapatban futnak neki a kinek kisebb, kinek nagyobb, vagy akár lehetetlennek tűnő kihívásnak. Van közöttük ultramaratonista, de olyan is, aki szinte most lép először a futópályára. A közös bennük, hogy tenni akarnak az egészségügyért és közben az egészségért is. Futásukkal hívják fel a figyelmet, hogy mindannyian kellünk ahhoz, hogy az egészségünket megóvjuk, ha pedig szükség van segítségre, azt a lehető leghatékonyabban kaphassuk.Ehhez kell egymás munkájának a tisztelete és elismerése.

A 21 Nő az egészségügyért alapítvány tagja 21, a magyar egészségügy meghatározó női vezető, akik egy olyan Magyarországért dolgoznak, ahol minden gyerek és felnőtt egyenlő esélyt kap az egészséges, hosszú életre. Vezérigazgató, kommunikációs vezető, kutató, orvos, biokémikus, gyógyszerész, dékán, rendőr alezredes. Nők, akik beosztásuk okán, de mint magánemberek érzik úgy, hogy közösen kell tenniük, példát mutatva mozgósítani mind többeket egyrészt a mozgásra, az odafigyelésre, a hiteles egészségügyi kommunikációra, mert így építhetünk bizalmat és hitet.   

„Mi, akik az egészségügyben az egészségért dolgozunk, a napi munka után is felhúzzuk a futócipőnket, mert tudjuk, hogy az egészségünkért tenni kell. Tesszük ezt fáradtan, melegben, hidegben, esőben, hogy kiszellőztetett aggyal, vidáman, saját vállunkat megveregetve érkezzünk haza. Fussunk bármilyen kicsi távot és bármilyen lassan is, tettünk magunkért, a családunkért, a hivatásunkért. A motivációnk sokféle, mint ahogyan mi is sokfélék vagyunk. De van, ami összeköt bennünket: ez pedig az a biztos tudás, hogy ha mi, az egészségügyhöz kötődő emberek együtt, egy csapatban képesek vagyunk mozdulni, akkor utat mutat sokak számára. Minden futó magáért fut, de a futással példát mutat, másokat ösztönöz. Különösen igaz ez azokban a munkakörökben, akik emberekkel foglalkoznak, mint az egészségügy munkatársai. Szeretnélek meghívni egy közös futásra, amelyre jó alkalom a SPAR Budapest Maraton Fesztivál, 2019. szeptember 28-29-én” - hív mindenkit dr. Ilku Lívia, a 21 Nő az egészségügyért alapítvány futónagykövete.

A versenyre önállóan lehet jelentkezni akár csapatban, akár egyénileg, az alapítvány képviselői pedig a verseny helyszínén felállított sátorban várnak mindenkit, ahol aláírható egy közös nyilatkozat. Ebben a sport, a mozgás, az egészséges életmód és a hiteles szakmai információ melletti elköteleződés mellett lehet hitet tenni. 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink