• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Az izraeli repülőjáratokon nem lesz kötelező a maszkviselés

Hírek 2022.05.17 Forrás: MTI
Az izraeli repülőjáratokon nem lesz kötelező a maszkviselés

A május 23-án nulla órától hatályba lépő határozat szerint mind az Izraelbe érkező, mind az onnan távozó repülőjáratokon maszk nélkül lehet majd utazni.

Jövő hétfőtől az Izraelbe tartó és onnan távozó repülőjáratokon nem lesz kötelező a maszkviselés - jelentette a Háárec című újság hírportálja kedden. A május 23-án nulla órától hatályba lépő határozat szerint mind az Izraelbe érkező, mind az onnan távozó repülőjáratokon maszk nélkül lehet majd utazni, miután a döntést addig várhatóan jóváhagyja az izraeli parlament, a kneszet is.

Az izraeli egészségügyi minisztérium korábban már bejelentette, hogy május 21-étől megszüntetik az Izraelbe érkező külföldiek repülőtéri PCR-tesztelését, és nem kell sem PCR-tesztet, sem antigén tesztet végezniük, mielőtt felszállnak az induló járatokra.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint több, mint 60 ezer teszt elvégzésével 2403 új vírushordozót azonosítottak hétfőn, 3,98 százalék volt a pozitív eredmények aránya. Jelenleg 15 476 aktív fertőzöttet tartanak nyilván Izraelben, mellettük 13 815-en vannak házi karanténban, mert fertőzött személlyel érintkeztek.

A tárca jelentése szerint jelenleg a kórházakban fekvő 321 beteg közül 108-nak súlyos az állapota, 51-en lélegeztetőgép segítségére szorulnak, és öten műtüdővel lélegeznek.

A koronavírus-járvány kezdete óta 4 111 908 fertőzöttet regisztráltak a hatóságok a mintegy 9,4 millió lakosú országban.

Izraelben jelenleg csak nyolc település tartozik az "erősen fertőzött" kategóriába, 47 helység minősül közepesen, 100 pedig enyhén fertőzöttnek, és 125 települést soroltak a járvány által jelenleg alig vagy egyáltalán nem érintett kategóriába.

Tavalyelőtt december vége óta 6 708 464, ötévesnél idősebb izraelit - az ország lakosságának 72,14 százalékát - oltották be legalább egyszer a Pfizer/BioNTech vakcinájával. Három oltást 4 491 350-en kaptak, és 807 613-an adatták be maguknak a negyedik - azaz a második emlékeztető - oltást is.

Az egészségügyi minisztérium honlapja szerint 10 806-an haltak meg a koronavírus okozta betegségben a járvány öt hullámában 2020 februárja óta. Az elmúlt hét napban 11-en vesztették életüket, ami 56 százalékos csökkenést jelent az előző hét naphoz képest.

Legolvasottabb cikkeink