• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Beadták a 400 ezredik koronavírus elleni védőoltást az SE-n

Hírek 2021.10.13 Forrás: Semmelweis Egyetem
Beadták a 400 ezredik koronavírus elleni védőoltást az SE-n

A Semmelweis Egyetem rektora több mint 20 ezer oltást adott be saját kezűleg.

A Semmelweis Egyetem 400 ezredik koronavírus elleni védőoltását Füzesi Boglárka, az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának adminisztrátora kapta október 12-én, akit a Szputnyik második adag vakcinájával oltott be dr. Merkely Béla rektor.

A Semmelweis Egyetem munkatársai által beadott koronavírus elleni védőoltások száma október 12-én érte a 400 ezret. Ugyan most ennek a számnak az elérését ünnepeljük, de mi azt szeretnénk, ha máris félmilliónál járnánk – mondta el a rektor, aki több mint 20 ezer oltást adott be saját kezűleg.

Fontos, hogy mindenki adassa be magának a vakcinát, aki pedig már megkapta az első adagot, az akkor is kérje a másodikat, ha már esetleg átesett a fertőzésen – hívta fel a figyelmet, kiemelve: a delta variáns rendkívül fertőző, ezért fontos, hogy minél nagyobb legyen a lakosság átoltottsága. Azoknak, akik az egészségügyben dolgoznak, és így fokozottan ki vannak téve a fertőzésnek, valamint a 60 év felettieknek, továbbá a krónikus betegséggel rendelkezőknek ajánlott a harmadik oltás felvétele is – mutatott rá dr. Merkely Béla.

A 400 ezredik védőoltást megkapó Füzesi Boglárka elmondta: „Az egész családom elkapta a koronavírust, többeket nagyon megviselt a fertőzés. Nagypapám és sógornőm kórházba is került, édesapám műtüdő (ECMO) kezelésre is szorult, közel 50 napot töltött az intenzív osztályon, mindössze 2% esélyt adtak neki a túlélésre, de szerencsére felépült” – emlékezett vissza. Ő maga is megfertőződött, ezért tudta az első oltást csak később felvenni, most pedig a második vakcináját is megkapta. „Az oltás egyáltalán nem fáj és életet menthet, épp ezért mindenkinek azt ajánlom, hogy oltassa be magát” – fogalmazott.

A Semmelweis Egyetemen az országban az elsők között, 2020. december 26-án kezdődött meg a koronavírus elleni védőoltások beadása. 2021. január 7-én kezdődött meg a szociális intézmények és idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása, amely a fővárosban az intézmény feladata volt. 2021. február 4. óta folyik a családorvosok által beutalt állampolgárok oltása, de itt indult el először 2021. március 27-én a várandósok és szoptató édesanyák, míg 2021. június 11-én a 12-15 évesek vakcinációja is. A Semmelweisen valamennyi, Magyarországon engedéllyel rendelkező vakcinával oltanak az egyetem dolgozói.

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

 

 

 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink