• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Beadták a 400 ezredik koronavírus elleni védőoltást az SE-n

Hírek 2021.10.13 Forrás: Semmelweis Egyetem
Beadták a 400 ezredik koronavírus elleni védőoltást az SE-n

A Semmelweis Egyetem rektora több mint 20 ezer oltást adott be saját kezűleg.

A Semmelweis Egyetem 400 ezredik koronavírus elleni védőoltását Füzesi Boglárka, az egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának adminisztrátora kapta október 12-én, akit a Szputnyik második adag vakcinájával oltott be dr. Merkely Béla rektor.

A Semmelweis Egyetem munkatársai által beadott koronavírus elleni védőoltások száma október 12-én érte a 400 ezret. Ugyan most ennek a számnak az elérését ünnepeljük, de mi azt szeretnénk, ha máris félmilliónál járnánk – mondta el a rektor, aki több mint 20 ezer oltást adott be saját kezűleg.

Fontos, hogy mindenki adassa be magának a vakcinát, aki pedig már megkapta az első adagot, az akkor is kérje a másodikat, ha már esetleg átesett a fertőzésen – hívta fel a figyelmet, kiemelve: a delta variáns rendkívül fertőző, ezért fontos, hogy minél nagyobb legyen a lakosság átoltottsága. Azoknak, akik az egészségügyben dolgoznak, és így fokozottan ki vannak téve a fertőzésnek, valamint a 60 év felettieknek, továbbá a krónikus betegséggel rendelkezőknek ajánlott a harmadik oltás felvétele is – mutatott rá dr. Merkely Béla.

A 400 ezredik védőoltást megkapó Füzesi Boglárka elmondta: „Az egész családom elkapta a koronavírust, többeket nagyon megviselt a fertőzés. Nagypapám és sógornőm kórházba is került, édesapám műtüdő (ECMO) kezelésre is szorult, közel 50 napot töltött az intenzív osztályon, mindössze 2% esélyt adtak neki a túlélésre, de szerencsére felépült” – emlékezett vissza. Ő maga is megfertőződött, ezért tudta az első oltást csak később felvenni, most pedig a második vakcináját is megkapta. „Az oltás egyáltalán nem fáj és életet menthet, épp ezért mindenkinek azt ajánlom, hogy oltassa be magát” – fogalmazott.

A Semmelweis Egyetemen az országban az elsők között, 2020. december 26-án kezdődött meg a koronavírus elleni védőoltások beadása. 2021. január 7-én kezdődött meg a szociális intézmények és idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása, amely a fővárosban az intézmény feladata volt. 2021. február 4. óta folyik a családorvosok által beutalt állampolgárok oltása, de itt indult el először 2021. március 27-én a várandósok és szoptató édesanyák, míg 2021. június 11-én a 12-15 évesek vakcinációja is. A Semmelweisen valamennyi, Magyarországon engedéllyel rendelkező vakcinával oltanak az egyetem dolgozói.

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

 

 

 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink