• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Befejeződött a lovasterápiás továbbképzés

Hírek Forrás: Weborvos

Hat új szakember kezdheti a munkát a fogyatékos személyek szabadidős lovagoltatása terén.

A Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány az idén is megtartotta lovasterápiás továbbképzését Sarlóspusztán, 2016. október 17-október 29 között. Az első héten lovasvizsgákra felkészítő kurzust tartottunk a lovasterapeutaképzésben részt vevő hallgatóknak, akik a hétvégén elméleti és gyakorlati lovastudásukról adtak számot - számolt be  a szervezet.

A bázisvizsgát 5 fő, az RA5-ös szintű lovasvizsgát 3 fő teljesítette sikeresen. Az RA4-es szinten 8 fő közül 4 fő tett sikeres lovasvizsgát. Az idei évben 1 fő teljesítette az RA3-as szintű lovasvizsgát. A vizsgabiztosok Laura Wolf és Kurt Lehmann, a Német Lovas Szövetség hivatalos vizsgáztatói voltak. A két külföldi oktató Hollandiából (Willem van Lieshout lovas pszichoterapeuta), illetve Németországból (Peter Holzmüller, a hippoterápiás munkacsoport vezetője) érkezett.

A kéthetes továbbképzés résztvevői között voltak hazai, valamint Erdélyből és Kárpátaljáról érkező szakemberek.

A 2014-es évfolyam „Lovasterapeutaképzés gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna szakág" hallgatói közül 5 fő, a „Lovasterapeuta-képzés hippoterápia szakág" hallgatói közül 1 fő tett sikeres záróvizsgát. A „Fogyatékos személyek lovassportjának kiegészítő ismeretei" című képzés 2014-es évfolyamának hallgatói közül 6-an teljesítették sikeresen a képzés feltételeit, reméljük, hogy a közeljövőben megkezdik tevékenységüket a fogyatékos személyek szabadidős lovagoltatása és versenyre való felkészítése terén.

A továbbképzés második hetében került sor a „Lovasterapeutaképzés gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna szakág", valamint a „Lovasterapeutaképzés hippoterápia szakág" 2016-os évfolyam hallgatóinak oktatására. Ebben az oktatási blokkban a résztvevők a lovasterápia alapismereteit sajátíthatták el elméleti és gyakorlati órák keretében.

Az idén 19 éves Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány ismét megszervezte hagyományos egynapos szakmai konferenciáját október 23-án. Összesen 14 előadást tartottak a meghívott előadók a lovasterápia szinte minden területéhez, ágához kapcsolódóan.

A Magyar Lovasterápia Szövetség 1997-ben azzal a szándékkal alakult, hogy az országszerte elszigetelten dolgozó lovasterapeuták munkáját egységes európai színvonalra emelje.  A szervezet munkájáról további információ olvasható a www.lovasterapia.hu weboldalon.

Legolvasottabb cikkeink