• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

   Hány éves kortól ajánlott az anyajegyszűrés?

  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

   Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

Csaknem 4 milliós adomány a Richertől

Hírek Forrás: Weborvos

Korszerű sürgősségi kocsit és lélegeztető készüléket vett a Dél-pesti Kórház a Richter adományából.

Ünnepélyes keretek között adták át kedden azokat a sürgősségi betegellátáshoz nélkülözhetetlen műszereket, melyek a Richter Gedeon Nyrt. jóvoltából mostantóla Dél-pesti Kórház orvosainak munkáját segítik.

A Sürgősségi Osztály havonta kb. 2200 beteget látel, akik között nagyszámban találni kritikus, azonnali ellátásra szoruló pácienst. Rajtuk is segít az újonnan beszerzett sürgősségi kocsi és a hordozható lélegeztető készülék.

A Richter Gedeon Nyrt. és a Dél-pesti Kórház tavaly ősszel megrendezte a Richter Egészségváros programot, ahol ingyenes lakossági szűrővizsgálatokon, életmód tanácsadásokon, szórakoztató programokon vehettek részt az érdeklődők. A hazai gyógyszergyár 2 millió Ft alapadományt ajánlott fel a Kórház részére, mely az Egészségváros résztvevőinek számától függően tovább emelkedett, így a nap végén 3.717.500 Ft-ot vehetett át a kórház főigazgatója.

Ezt az összeget egészítette ki a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Közhasznú Alapítványa további mintegy 1,5 millió forinttal, s vásárolta meg az intézmény számára a korszerű, mikroprocesszor vezérlésű, színes érintőképernyős hordozható lélegeztető készülék és a hidraulikus, antisztatikus matraccal és védőburkolattal ellátott, állítható magasságú sürgősségi beteghordozó kocsit.

Az átadó eseményen Dr. Ralovich Zsolt főigazgató elmondta: "A Richter Egészségváros a társadalmi felelősségvállalás oly nagyszerű példája, amellyel büszkén vállalhat közösséget minden magyar kórház. Márpedig az ilyen kezdeményezésekre nagyon nagy szüksége van, nem csak az egészségügyi intézményeknek, de legfőképpen az embereknek. Az ingyenes szűrővizsgálatok, a prevenció sokkal nagyobb mértékben járul hozzá ugyanis a társadalom egészségi állapotának javításához, mint azt sokan gondolnák.

A Dél-pesti Kórház elkötelezett ebben a folyamatban, ezért legközelebb márciusban szervezzük meg Egészségnapunkat, Csepel Önkormányzatával együttműködésben, ahol a vizsgálatok fő célja az esetlegesen kialakuló daganatos betegségek megelőzése lesz. A Richtertől és az Alapítványtól kapott támogatást a kórház azon terültére fordítottuk, melynek az emberi életmentésben kiemelt szerepe van. A Sürgősségi Osztály fejlesztését folytatjuk, hamarosan egy megújult, az európai színvonalnak még inkább megfelelő osztály fogadja majd a betegeket."

A Richter Gedeon Nyrt. képviseletében Beke Zsuzsa kormányzati kapcsolatok és PR vezető volt jelen,aki néhány szóban összefoglalta a Richter Egészségváros eddig elért eredményeit: "Ma minden 5. magyar ember használja a gyógyszereinket, így cégünk a hazai alapellátás szerves részét képezi.Többek között ezért is szerettünk volna valamilyen hozzáadott értéket teremteni, amikor 5 évvel ezelőtt megfogalmazódott bennünk az Egészségváros gondolata.

Az elmúlt években 33 városban jártunk, ahol több mint 140.000.000 Ft támogatást adtunk. Programjainkon 82.000 ember vett részt és a szűrővizsgálaton átesett 59.000 emberből 14.000-nek további orvosi ellátásra volt szüksége.Ennek ismeretében kijelenthető, az Egészségvárosnak van létjogosultsága. A Richter Gedeon Nyrt. a program keretén belül külön figyelmet fordít a fekvőbeteg ellátást biztosító intézmények támogatására. Jó látni, hogy programunknak kézzel fogható eredménye van."

Legolvasottabb cikkeink