• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Családbarát kórház díjat kapott a Bethesda Gyermekkórház

Hírek 2020.09.18 Forrás: MTI
Családbarát kórház díjat kapott a Bethesda Gyermekkórház

A Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szemléletformálási céllal alapította a díjat.

Családbarát kórház díjat nyert a Bethesda Gyermekkórház, és tizenöt Családbarát kórházi osztály címet adományoztak - közölte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom.

A közlemény szerint a díjazott osztályok között van, ahol a babavárás, otthonlét és a visszaérkezés idején segítik a kollégákat, egyes osztályokon annak működéséről, házirendjéről és a kezelésekről rajzos, gyermekeknek is érthető magyarázatokat helyeznek ki. Gyermekosztályok esetén kiemelkedő jó gyakorlat, hogy a szülők egyszerre egy helyen konzultálhatnak a gyermek gyógyulásán dolgozó egész orvosi csapattal. Továbbá arra is találtak példát, hogy a fenntarthatóságért egy-egy osztály vagy intézmény nyit és támaszkodik a helyi társadalom szereplőire, civilekre, cégekre, magánemberekre - írták.

A Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szemléletformálási céllal alapította a díjat, amely első körben a kórházi osztályok működését, és nagyobb összefüggésben az egész intézmény vezetésének a vezetői stratégiájában az ember- és családfókuszú döntéseket vizsgálja. A zsűri a kiosztott díjaknál a 2019-es működési évet vizsgálta, mert a díjakat eredetileg idén tavasszal adták volna át, de a koronavírus-járvány miatt ez őszre tolódott - tudatták.

A fődíjas Bethesda kórház főigazgatója, Velkey György B. Kopp Judit szobrászművész alkotását vehette át.

Családbarát kórházi osztály címet kapott a Bajai Szent Rókus kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház szülészeti és nőgyógyászati, koraszülött és újszülött pathológiai, gyermek onkohaematológiai és csontvelő-transzplantációs, valamint fül-orr-gége és fej-nyaksebészeti, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ belgyógyászati klinika reumatológia és a Dr. Kenessey Albert Kórház - Rendelőintézet traumatológia, az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő gyermeksebészeti és traumatológiai osztálya, a Jávorszky Ödön Kórház ápolási és fül-orr-gégeosztálya, az MRE Bethesda Gyermekkórházának csecsemőosztálya és neurológiai osztálya, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Jósa András Oktatókórház fül-orr-gégészeti, fej-nyaksebészeti, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktató Kórház Sántha Kálmán Szakkórház pszichiátriai rehabilitáció, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, Jósa András Kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink