• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Családi nappal ünnepel a 25 éves Magyar Williams Szindróma Társaság

Hírek 2024.05.23 Forrás: Weborvos
Családi nappal ünnepel a 25 éves Magyar Williams Szindróma Társaság

Ezzel a családi nappal szeretné a Társaság elősegíteni a társadalmi elfogadást és megbecsülést, és bemutatni tagjai sokszínűségét.

Idén ünnepli a Magyar Williams Szindróma Társaság a megalakulásának 25. évfordulóját. Ennek alkalmából az egyesület a Kincsem Parkkal együttműködésben rendezi meg a családi napját 2024. május 25. szombaton, 12:30 órától a Kincsem Parkban, (Budapest, Albertirsai út 2-4, 1101). Itt adják át a Társaság jubileumi, 3. Futam Díját - tudatták közleményben.

A családi napon érdekes és játékos fejlesztőprogramokat, szülőklubot, filmvetítést, lovasbemutatót szervez, valamint az érdeklődőknek lehetőségük nyílik ismerkedni a Lovas színház színészeivel és lovaival.

A jubileumi születésnap alkalmából Oroszlán Szonja színművész segítségével gyújtják meg a gyertyákat a tortán, és köszönik meg az őket már hosszú ideje segítő szakembereknek, önkénteseknek, hogy kísérik/kísérték őket az úton. Ebből az alkalomból a Kincsem Park külön Magyar Williams Szindróma Társaság Futamot indít, ahol alkalom nyílik a Társaság díjának átadására is.

A program célja felhívni a figyelmet a köztünk élő Williams Szindrómás emberek gondozási, ellátási és fejlesztési lehetőségeire, tájékoztatást adni az elmúlt időszak előre lepéseiről, kutatásairól és nehézségeiről, valamint segíteni a Williams Szindrómával vagy hasonló ritka betegséggel élő gyermeket, fiatalt nevelő családokat és a velük foglalkozó szakembereket.

Fontos törekvés, hogy a társadalom más szegmenseiben élő emberek is találkozhassanak a ritka betegséggel, fogyatékossággal élő embertársaikkal, valamint fontos célkitűzés a sérültek esélyegyenlőségének növelése is.

Az Egyesület az elmúlt 25 évre visszatekintő a filmvetítéssel mutatja be a családok küzdelmeit és örömteli pillanatait. Ezzel is hangsúlyozzák, hogy a fogyatékos, és/vagy súlyos, krónikus, ritka (olykor akár életveszélyes) betegséggel élő gyermeket, vagy fiatalt nevelő családoknak is elengedhetetlen, hogy az élet minden területén teljes életet élhessenek.

Ezzel a családi nappal, a jelenlévő családok segítségével szeretné a Magyar Williams Szindróma Társaság elősegíteni a társadalmi elfogadást és megbecsülést, és bemutatni tagjai sokszínűségét.