• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Diagnosztika a világ legnagyobb egészségügyi szakvásárán

Hírek 2019.11.20 Forrás: Weborvos Szerző:
Diagnosztika a világ legnagyobb egészségügyi szakvásárán

A magyar vállalkozások standjain nagy a forgalom, sok az érdeklődő és a cégvezetők szinte folyamatosan tárgyalnak.

A hétfőn megnyílt legnagyobb egészségügyi szakvásár a MEDICA 2019 első pillanatra áttekinthetetlennek tűnik a látogatók számára. Ebben az évben is várhatóan több, mint 120 ezer szakember keresi fel a rendezvényt. A Düsseldorfi Kiállítási Centrum mind a 18 pavilonját igénybe veszik a kiállítók. Szerencsére a szervezők közel öt évtizedes tapasztalataikra építve a két párhuzamos kiállítás mintegy 6200 kiállítóját tematikusan helyezték el az egyes csarnokokban. Az első két napon a diagnosztika területén megjelent ajánlatot tekintettük meg.

A diagnosztika fontosságát talán nem szükséges kiemelni. Érdemes azonban megjegyezni, hogy általános tapasztalat, hogy viszonylag kis részét fordítják a finanszírozók diagnosztikai célra és nem csak Magyarországon. Az egyszámjegyű százalékot jelentő ráfordítás az egészségügyi büdzséből ugyanakkor a teljes költést alapvetően határozza meg az egészségügyben. Ilyen szemmel kezdtük a látogatást ezen a területen.

A laboratóriumi technológia és diagnosztika területén a kiállítók első ízben az 1. és 3. csarnokot foglalták el. A szervezők örömmel emelték ki, hogy az Abbott és az Euroimmun a neves visszatérő kiállítók listáján a két legnagyobb csillag. Mi természetesen a magyarok bemutatkozását, szereplését figyeltük kiemelten. Az 1. csarnokban kapott helyett az Izotóp Intézet Kft, az 77 Elektronika Kft és a Diagnosztikum Zrt. A 3. csarnokban kínálja készítményeit, szolgáltatásait a 3D Histech Kft, a Diagon Kft, a Biolab. A magyar vállalkozások standjain jól láthatóan nagy a forgalom. Sok az érdeklődő és a jelen lévő vezetők szinte folyamatosan tárgyalnak az ügyfeleikkel. Ez biztató jel, amit két tárgyalás közötti rövid szünetben meg is erősítettek.

A DiagnosticumZrt. legfőbb törekvése és célja, hogy szakmailag magas színvonalat képviselő berendezésekkel, reagensekkel és szolgáltatásokkal járuljon hozzá a minőségi egészségügyi ellátáshoz – tudtuk meg Gálóczi Imrétől az igazgatóság tagjától. Ez az elkötelezettség tette lehetővé, hogy a cég fennállásának több, mint két évtizede alatt meghatározó szereplővé váljon a laboratóriumi diagnosztikai termékek és szolgáltatások területén. A Zrt. jogelődje a Diagnosticum Kft. 1989 novemberében alakult meg. Tevékenységét 1990-ben 8 főállású munkatárssal, bérelt helységekben és laboratóriumokban kezdte meg. Az elinduló cég az akkor szokásosnál gyorsabb és rugalmasabb szolgáltatásával a laboratóriumi diagnosztikai piac magyarországi szegmensében hamar megszerezte a vezető helyet. Kezdetben elsősorban saját névvel forgalmazott importált reagenseket, majd szélesítve termékpalettáját, nagy nemzetközi gyártók hazai forgalmazójává vált. Gálóczi Imre szerint a rendezvényen egyértelműen tapasztalható, hogy a gyors és pontos diagnosztika a legfontosabb igény, amit ki kell elégíteni. A molekuláris biológia lehetőségeit használják ki a szolgáltatásaikat ajánlók.

A 3D HISTECH a digitális mikroszkópok fejlesztésében és gyártásában élenjáró, Európában piacvezető vállalat. A magyar kutatói és klinikai orvoslás egyik legnagyobb innovációs mérföldköve. Fejlesztéseikkel olyan orvostechnikai eszközöket bocsátanak a diagnosztika és a kutatások szolgálatába, amelyek egyedülálló módon teszik lehetővé a szövettani, genetikai eltérések megjelenítését, kiértékelését és archiválását. A 3D HISTECH patológiakezelő megoldásai lefedik a teljes patológia-folyamatot. Optimalizálja a patológia munkafolyamatát a patológia kezelésével, a dia digitalizálással, tárolással, képmegtekintéssel és kvantitatív értékeléssel. Egyértelműen a jövő termékeit készítik.

Három évtized alatt egy miniatűr cégből saját területén globális szereplőt épített fel a vérdiagnosztikai berendezésekkel és reagensekkel foglalkozó Diagon Kft. A vállalat mára Magyarországon közel kétszáz fősre nőtt, ebből 35 munkatárs kutató. Globális hálózatukban további 150 alkalmazottjuk van, sőt, a disztribútoroknál dolgozókat is beleszámítva ezer feletti azok száma, akiknek egzisztenciát teremt a hazai középvállalat.Nettó árbevétele meghaladta a 8 milliárd forintot.

Végül érdemes megjegyezni, hogy a Düsseldorfi szervezők évente mintegy 50 vásárt szerveznek, illetve vásárnak adnak helyet. Szakértelmüket a vásáron kívül más üzleti területeken is felhasználják.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink