• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Díjazták a leendő védőnők kutatásait a Védőnői Fórumon

Hírek 2024.05.31 Forrás: Weborvos
Díjazták a leendő védőnők kutatásait a Védőnői Fórumon

Díjakkal tértek haza a Széchenyi István Egyetem hallgatói az Országos Tudományos Védőnői Fórumról.

Ötödik alkalommal rendezték meg a közelmúltban az Országos Tudományos Védőnői Fórumot, amelyen a védőnőképző egyetemek tanszékei által delegált hallgatók mutatták be tudományos kutatómunkájukat. A győri Széchenyi István Egyetemet egy első- és egy harmadéves hallgató képviselte, akik egy harmadik helyet és egy különdíjat szereztek a negyedéves versenyzők között - tudatta a hírt az egyetem közleménye.

A Széchenyi István Egyetemen a 2021–2022-es tanévben indult a védőnőképzés, vagyis az intézmény az ország legfiatalabb képzőhelyeként vett részt a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán megrendezett Országos Tudományos Védőnői Fórumon. A győri Egészség- és Sporttudományi Kar egészségügyi gondozás és prevenció alapszakának védőnő szakirányát két hallgató képviselte.

Kocsis Dorka a „Védőnői módszertan alapjai, obszerváció tantárgy szerepe a szakmai elhivatottság erősítésében” című előadásával harmadik helyezést ért el (témavezető: Horváth Krisztina mestertanár és Soósné dr. Kiss Zsuzsanna tanszékvezető egyetemi docens). Dr. Némethné Boldizsár Erzsébet a „Védőnők szerepe a szülők elsősegélynyújtási alapismereteinek fejlesztésében” című előadásával a Magyar Védőnők Egyesülete és a Rákosmenti Védőnői Szolgálat különdíjában részesült (témavezető: Schlett Péter óraadó oktató, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának osztályvezető ápolója).

„Hallgatóinkra nemcsak az elért szép eredmények miatt lehetünk méltán büszkék, hanem azért is, mert első- és harmadévesként kizárólag negyedik évfolyamos alap-, illetve mesterszakosokkal versenyezve nyerték el a díjakat. Az országos tudományos fórum záróünnepségén az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy egyetemünket kérték fel a VI. Országos Tudományos Védőnői Fórum megrendezésére. Két év múlva tehát Győr ad otthont a rangos országos eseménynek” – fejtette ki Soósné dr. Kiss Zsuzsanna, az Egészség- és Sporttudományi Kar Preventív Egészségtudományi Tanszékének vezetője.

(A képen: Dr. Némethné Boldizsár Erzsébet és Kocsis Dorka is értékes díjjal tért haza az Országos Tudományos Védőnői Fórumról. Fotó: Adorján András)