• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

 • egynapos sebészet
  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

  • Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

   Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

  • Egynapos sebészeti központ létesítése kezdődik Velencén

   Egynapos sebészeti központ létesítése kezdődik Velencén

Divatbemutatóra készülnek az SM betegek

Hírek Forrás: Weborvos

Az SM betegekben sokkal több rejlik, mint amennyit általában tudunk róluk.

Május végén kivételes szalonbemutatót hív életre a korábban modellként dolgozó Pataky Tímea, aki 12 éve küzd azért, hogy segítséget nyújtson sclerosis multiplexben (SM) szenvedő édesanyjának. A modell legfőbb célja, hogy édesanyja esetén keresztül hívja fel a figyelmet a betegségre. Ma délelőtt a modell és Magyarországi Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány elnöke, Dr. Kelemenné Szántai Anita személyesen nyújtották át az esemény meghívóját Dr. Kovács Józsefnek, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnökének. Az eseményre szintén meghívást kapott Dr. Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár és Dr. Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója. A bemutatót május 22-én délután rendezik meg a Magyarországi Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány közreműködésével.

„A divat előhozza a minden nőben megbújó szépséget. A sclerosis multiplexben szenvedő betegek megfelelő ellátása képes megadni a gyógyíthatatlan betegeknek is a teljes élet lehetőségét. Ez a divatbemutató jó példája annak, hogy az SM betegekben sokkal több rejlik, mint amennyit általában tudunk róluk" - mondta Pataky Tímea, a szalonbemutató ötletének megálmodója. A betegek hamarosan teljesen új szerepben próbálhatják ki magukat. A bemutatót támogató modellek és ismert szépségek is csatlakoznak az eseményhez, melyre otthonos és bensőséges környezetben egy elegáns szalonbemutató keretei között kerül sor.

A szklerózis multiplex Magyarországon mintegy 8 ezer, Európa szerte 600 ezer családot érint. A fiatal felnőttek körében az egyik leggyakoribb, a központi idegrendszert megtámadó gyógyíthatatlan betegség, amely gyakran mozgáskorlátozottságot, kiszolgáltatottságot okoz. A kiszámíthatatlan tünetei miatt "ezerarcú kórnak" is nevezett betegség oka ismeretlen. Az SM gyógyíthatatlan, de léteznek módszerek a kezelésére, és vannak jó példák a betegek életvitelének könnyítésére.

Legolvasottabb cikkeink