• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Doktor24 Express: túl az 1000. ügyfélen

Hírek 2022.11.22 Forrás: Weborvos
Doktor24 Express: túl az 1000. ügyfélen

A leggyakoribb problémák felső légúti, hasi, mellkasi panaszok, illetve a minor traumák, de pókcsípést és vesegörcsöt is elláttak.

Gyorsan, szakszerűen és 10-es ügyfél-elégedettségi pontszámmal látta el bokasérüléssel érkező 1000. páciensét a Doktor24 Express. Az azonnali orvosi ellátást nyújtó központ Magyarország vezető privát egészségügyi szolgáltatója, a Doktor24 Csoport fővárosi magánkórházában működik. A márciusban tesztüzemmel elindított új ellátási modell alapja, hogy a Doktor24 Multiklinikán a gyors betegellátáshoz szükséges sürgősségi szakorvosi kompetencia és diagnosztikai háttér egy helyen áll az ügyfelek rendelkezésére. Az elmúlt kilenc hónap tapasztalatai alapján a Express-modell jól vizsgázott: a magas minőségű point-of-care diagnosztikát és gyógyítást sok ügyfél már a gyakran jelentős várakozási idővel járó háziorvosi és ügyeleti ellátás kiváltására használja - foglalták össze tapasztalataikat közleményben.

„Az ezres mérföldkő egyértelműen igazolja, hogy ügyfeleink akkor is számítanak ránk, ha hirtelen van szükségük orvosi segítségre. Az Expressben gyors, professzionális és megfizethető gondoskodást kínálunk az egész családnak bejelentkezés és várakozás nélkül” – fogalmazott Lancz Róbert, a Doktor24 vezérigazgatója.

Hozzátette: a Doktor24 Express kiváló elhelyezkedésének köszönhetően 2,6 millió magyar családnak nyújthat egyórás utazási időn belül szakszerű orvosi ellátást, ami mostantól már költséghatékony – akár 1000 forint/fő/hó áron biztosított – vállalati, illetve egyéni előfizetéses konstrukciókban is elérhető.

Ha azonnal kell

Az Expressben azt vállalják, hogy a panasszal érkező ügyfelek ellátását 15 percen belül elkezdik, a betegosztályozást (triázs) követően pedig – az érkezéstől számított legfeljebb egy órán belül – megtörténik a részletes orvosi vizsgálat, illetve szükség esetén a labor- és képalkotó vizsgálatok. A diagnózis felállítása után az Express-központ orvoscsapata szakszerűen ellátja az ügyfelet.

Dr. Sárosi Balázs sürgősségi szakorvos (képünkön), a Doktor24 Express központvezető főorvosa elmondta: a központ elindulásától mérik a hozzájuk forduló ügyfelek elégedettségét: 98%-uk 10 pontos skálán 10-esre értékelte szolgáltatásaikat. Az 1000 ügyfélre vetített statisztikák elemzése alapján az Expressben az átlagos várakozási idő nem haladta meg az 5 percet, a páciensek szakszerű orvosi ellátására fordított idő átlagosan 36 perc volt.

Az Expressben a legtöbb hirtelen fellépő, nem életveszélyes, de gyors orvosi ellátást igénylő egészségi problémát kezelik. Például szakszerűen – végtagrögzítéssel, gipszeléssel – ellátják a különböző végtagsérüléseket; kezelik a lázzal járó fertőző megbetegedéseket; a fájdalmas állapotokat (pl. vesegörcs, epegörcs) és az allergiás reakciókat, illetve vállalják különböző sebek, csípések kezelését, valamint idegen testek (szálka, kullancs stb.) szakszerű eltávolítását is.

„Az elmúlt hónapok slágerproblémái – szezontól függetlenül – a felső légúti, illetve hasi panaszok, valamint kisebb traumás sérülések voltak. Nagyon fontos, hogy az itthon teljesen új ellátási modell ellenére ügyfeleink pontosan megértették, hogy milyen egészségi problémákkal fordulhatnak hozzánk. 1000 esetből mindössze harminc ügyfelet kellett a diagnózist követően kórházi sürgősségi ellátó osztályra irányítanunk” – foglalta össze dr. Sárosi Balázs.

A főorvos kiemelte: a Doktor24 Expresst nemcsak újonnan jelentkező, de hosszabb ideje fennálló, nem diagnosztizált panaszokkal is érdemes felkeresni. Így elkerülhető a „bolyongás”, azaz hogy valaki hosszabb ideig orvostól orvosig járjon érdemi eredmény nélkül.

A saját laboratóriumi háttérnek köszönhetően a sürgős laborvizsgálatokat, illetve szükség esetén a sürgősségi ultrahang- és röntgenvizsgálatokat is helyben, a Multiklinikán végzik el, közeli partnerintézményekben gyors CT-vizsgálatra és annak leletezésére is lehetőség van. Az Express-központ előzetes időpontfoglalás és bejelentkezés nélkül minden hétköznap 10 és 20 óra között tart nyitva.

„Az ügyfélvisszajelzésekből az is kiderült, hogy markáns igény mutatkozik a hétvégi ellátásra, ezért a Doktor24 vizsgálja az egyébként is széles nyitvatartási idő meghosszabbításának, illetve a szombati nyitvatartás elindításának lehetőségét” – fűzte hozzá dr. Sárosi Balázs.

Legolvasottabb cikkeink